STANG KILLA SS goes "racin" - Page 8 - LS1TECH



Road Racing Road Course | Autocross

STANG KILLA SS goes "racin"

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-23-2017, 08:33 AM   #141
On The Tree
 
ARNOLI's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Arlington, TX
Posts: 118
Cool I Like It

Good job fellow.
I like when fellows like you drop nice info....

ARNOLI is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2017, 03:26 PM   #142
TECH Resident
Thread Starter
iTrader: (6)
 
STANG KILLA SS 2's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Killeen TX
Posts: 760
Default

thanks, its a ton of work but will hopefully help someone someday
STANG KILLA SS 2 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2017, 03:26 PM   #143
TECH Resident
Thread Starter
iTrader: (6)
 
STANG KILLA SS 2's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Killeen TX
Posts: 760
Default

brake cooling time!
I started with Lambert/Quantum Fog light ducts and some race mesh



added a slim aluminum cobb LED DRL light to replace the fogs and add some style. i just wired them to the factory fog light plugs.


ducts and mesh in


lights test




surprisingly bright


bumper/splitter re-enforcement installed


ducts on fog ducts, and grill misc stuff reinstalled


factory under bumper duct inlet, i cut off the tube 1" inside of the wheel well (inside bumper)


and here it is with the fog light ducts connected to the factory wheel well duct with the wheel well pulled back. the silver line is where the wheel well intersects the hard duct.
you can also see the LEDs wired to the fog plug and the factory opening for the brake duct now disconnected.


after 4-5 test fits the bumper is back on finally!
STANG KILLA SS 2 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2017, 03:48 PM   #144
TECH Resident
Thread Starter
iTrader: (6)
 
STANG KILLA SS 2's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Killeen TX
Posts: 760
Default

next was time to install the spindle ducts.
first i had to remove the wheel speed sensor and cut off the bracket.


bracket dremeled off


upgraded the factory padlets to 1 piece hawks. had great luck with these on the camaro on track.


Lambert/Quantum competition spindle ducts installed. kit also came with the peices to fully enclose 360 degrees, but i chose to leave those off. also came with tie rod heat shields. left those off too.


factory plastic wheel well duct connected to the spindle duct. keep in mind the suspension is at full droop here. the two line up pretty close when at ride height.



rotor and caliper reinstalled. pic from the back side. seals against the rotor hub pretty good.



wheel clearance at ride height. TONS o room. at least an inch everywhere. way better than i ever had in the camaro.


finished pics coming soon!
STANG KILLA SS 2 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2017, 08:08 AM   #145
TECH Fanatic
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,353
Default

OP, what 12mm wheel spacers did you get? Those look nice. I'll need some to run 315's on the front of my 95Z
smitty2919 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2017, 05:05 PM   #146
TECH Resident
Thread Starter
iTrader: (6)
 
STANG KILLA SS 2's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Killeen TX
Posts: 760
Default

found them on ebay.
http://www.ebay.com/itm/201413717975...%3AMEBIDX%3AIT

not sure why it says $239.95
i think i paid $23.95
STANG KILLA SS 2 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2017, 07:39 AM   #147
TECH Apprentice
 
dojob's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Pittsburgh
Posts: 322
Default

Quote:
Originally Posted by smitty2919 View Post
OP, what 12mm wheel spacers did you get? Those look nice. I'll need some to run 315's on the front of my 95Z
Quote:
Originally Posted by STANG KILLA SS 2 View Post
found them on ebay.
http://www.ebay.com/itm/201413717975...%3AMEBIDX%3AIT

not sure why it says $239.95
i think i paid $23.95
same vendor of the sames ones I got that cracked. Maybe they fit better on a vette hub. The fbody hubs are deeper than 12mm (just enough) and they stretched and cracked at the hub centric portion. They refunded me and said they're no longer going to supply them, since it's a reoccurring issue.
dojob is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2017, 09:12 AM   #148
TECH Fanatic
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,353
Default

Quote:
Originally Posted by STANG KILLA SS 2 View Post
found them on ebay.
http://www.ebay.com/itm/201413717975...%3AMEBIDX%3AIT

not sure why it says $239.95
i think i paid $23.95
LOL I just went through this with dojob...I messaged the guy and he said they increased in price because he was low on inventory...jackass. Plus with them breaking on dojob, I moved on from that vendor.

Looks like I may stick with Eibach hubcentric ones for the front.
smitty2919 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2017, 07:27 PM   #149
TECH Resident
Thread Starter
iTrader: (6)
 
STANG KILLA SS 2's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Killeen TX
Posts: 760
Default

with the ID of the hole, pretty much identical to the OD of the snoot, its doesnt suprise me that they break where they meet. theres nearly no material there. well see how they do.

its pretty typical of an ebay vendor to put a crazy price on an item when they are out of stock.
STANG KILLA SS 2 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2017, 07:16 PM   #150
TECH Resident
Thread Starter
iTrader: (6)
 
STANG KILLA SS 2's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Killeen TX
Posts: 760
Default

finally got some finished pics!











STANG KILLA SS 2 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2017, 09:12 PM   #151
TECH Fanatic
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,353
Default

Came out great
smitty2919 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2017, 12:33 AM   #152
10 Second Club
 
WS6 #3392's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: KY
Posts: 522
Default

Look awesome dude!
WS6 #3392 is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 06:46 PM   #153
TECH Resident
Thread Starter
iTrader: (6)
 
STANG KILLA SS 2's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Killeen TX
Posts: 760
Default

Well i finally got the Z06 to the track at TWS

i took it easy in the morning sessions, putting around in 4th and 5th. this meant coming out of the corners at around 2500-3000 rpm

the lack of feel i noticed on the street, sadly continued over on track. no feedback or feeling, and felt like i was on iRacing Sim. the Rival S's also didnt squeal but i probably wasn't at their limit, so i had no audible warning either. i have the square 10.5 X 18 Z06 wheels with 315 Rivals on.
the light weight steering on the street was different on track. it was much heavier, but still no feedback or car feeling.





even with short shifting at 6k i was hitting 150mph at the end of the front "straight". the camaro did 135. 140 on a perfect lap. it moved around alot at that speed, darting left and right moving half a lane easy and bouncy. not sure it was the alignment, the shocks, or simply the extra speed.




the lack of body roll and weight transfer was very apparent compared to the camaro. proby some of the lack of knowing what the car was doing feeling.









in the morning sessions i was running 2:09s running 4th and 5th. in the afternoon sessions i was running 3rd,4th, 5th and was running 2:05s. the camaro average lap time was 2:02s and my fastest lap times were 1:59s. the vette is 400lbs lighter, an extra 100hp and 315 tires vs 285s on the camaro. i thought even in this first shack down the vette might turn a faster lap but not the case. hopefully the lap times will come down once my confidence in the car goes up. i was noticeably rolling out of the throttle early, and rolling back in late in the videos.

STANG KILLA SS 2 is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 06:51 PM   #154
TECH Resident
Thread Starter
iTrader: (6)
 
STANG KILLA SS 2's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Killeen TX
Posts: 760
Default

unfortunately on the 3rd afternoon session it all came to an end with loud ticking. i pulled it into the pits and parked it until the next morning. went to tractor supply and bought a come-a-long and got her loaded on the trailer and headed home. by the time i looked down the oil pressure was lower but still good. still in the 30psi range but fluctuating.




heres the vid from the lap that the ticking happened.
at :44 the ticking starts
at 1:15 it gets worse
at 1:39 i get a misfire and finally hear the ticking....
STANG KILLA SS 2 is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4th Gen Fbody Stereo: Probox, 12" Fosgates, Custom Amp Rack, Amp STANG KILLA SS 2 Parts Classifieds 8 02-22-2017 11:59 AM
Texas Speed moving again? STANG KILLA SS 2 Texas Members 21 12-15-2015 02:38 PM
275 and 295 tires on a 9.5" wide rim? STANG KILLA SS 2 Wheels & Tires 2 08-13-2015 06:45 AM
Springs: next step after Strano/BMRs? more hardcore for road course? STANG KILLA SS 2 Suspension & Brakes 16 07-24-2015 09:27 PM
SLP 85mm MAF, should i descreen? STANG KILLA SS 2 Generation III External Engine 37 10-18-2007 05:51 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:43 PM.