New motor sound clip - LS1TECH



Small Block & Big Block Chevy Specific Mouse & Rat Motor Discussion & Conversions

New motor sound clip

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-04-2008, 04:59 PM   #1
In-Zane Moderator
Thread Starter
iTrader: (25)
 
ZONES89RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Conroe, Texas
Posts: 11,245
Default New motor sound clip

Well, it is done. I am happy with it with the exception of timing, i might not run a vacuum advance, it makes it detonate if i have the timing up where it likes it during normal operation. We will see.

Enjoy.



ZONES89RS is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 02:40 PM   #2
TECH Apprentice
 
92builtbird's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 325
Default

sounds good zones!
92builtbird is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 03:36 PM   #3
Teching In
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 38
Default

very nice
drrobotnik is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 04:36 PM   #4
In-Zane Moderator
Thread Starter
iTrader: (25)
 
ZONES89RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Conroe, Texas
Posts: 11,245
Default

Thanks fellas, the oil pressure was acting FUCKED today, i hope it is the gauge or line to it...
ZONES89RS is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 09:51 PM   #5
TECH Fanatic
iTrader: (2)
 
1997bird's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Aztec, NM
Posts: 1,360
Default

What was your main bearing clearances? Rod bearing clearances? Side to side rod clearance?
1997bird is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 10:24 PM   #6
In-Zane Moderator
Thread Starter
iTrader: (25)
 
ZONES89RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Conroe, Texas
Posts: 11,245
Default

Not much...
ZONES89RS is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 10:33 PM   #7
TECH Fanatic
iTrader: (2)
 
1997bird's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Aztec, NM
Posts: 1,360
Default

Quote:
Originally Posted by ZONES89RS View Post
Not much...
So........you just slapped her together and fired her up, now she's trying to blow up.
1997bird is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 05:00 AM   #8
In-Zane Moderator
Thread Starter
iTrader: (25)
 
ZONES89RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Conroe, Texas
Posts: 11,245
Default

I think from pilling the intake a couple of times something or things is pulled into the pickup.
ZONES89RS is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 12:51 PM   #9
Staging Lane
 
Join Date: Nov 2007
Location: Mass
Posts: 54
Default

that sounds sick...do u have a glass pack on there or is it just straight exhaust pipe?
UpOnOne781 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 08:07 PM   #10
In-Zane Moderator
Thread Starter
iTrader: (25)
 
ZONES89RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Conroe, Texas
Posts: 11,245
Default

Straight pipe all the way out the back, it has a custom Y you can see under there to retain the dual exits.Glad you like it!
ZONES89RS is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 01:07 AM   #11
In-Zane Moderator
Thread Starter
iTrader: (25)
 
ZONES89RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Conroe, Texas
Posts: 11,245
Default

Well, there was RTV in the pickup, not tons of it but several small pieces. I hope that was the issue, i have the new pump in, pan back on and K member back up. Tomorrow ill button everything back together and see what happens.
ZONES89RS is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 01:10 AM   #12
TECH Fanatic
iTrader: (1)
 
travie319's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: East of LA
Posts: 1,071
Default

Sounds good
travie319 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 12:59 PM   #13
In-Zane Moderator
Thread Starter
iTrader: (25)
 
ZONES89RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Conroe, Texas
Posts: 11,245
Default

Thanks, you should hear it in person.
ZONES89RS is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 05:23 PM   #14
In-Zane Moderator
Thread Starter
iTrader: (25)
 
ZONES89RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Conroe, Texas
Posts: 11,245
Default

Well, it still does it, even swapped the oil pressure gauge just in case. Not AS bad but still does it, i cranked the rev limiter up and ran it to 6600 RPM to see what would happen, nothing. So, i am just going to drive it till it blows up. F it.
ZONES89RS is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 05:24 PM   #15
In-Zane Moderator
Thread Starter
iTrader: (25)
 
ZONES89RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Conroe, Texas
Posts: 11,245
Default

If it blows up.
ZONES89RS is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2008, 05:55 AM   #16
TECH Fanatic
iTrader: (2)
 
1997bird's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Aztec, NM
Posts: 1,360
Default

Nice outlook on your new motor! How much oil pressure do you have at idle and with some rpm in her?
1997bird is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2008, 03:42 PM   #17
In-Zane Moderator
Thread Starter
iTrader: (25)
 
ZONES89RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Conroe, Texas
Posts: 11,245
Default

I am talking **** because i am just tired of messing with it, i just wanna drive it. But, it has 45 lbs at idle, at 2500 RPM it has 60-70, then any higher it starts falling off with the more RPM it gets.
ZONES89RS is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2008, 05:50 PM   #18
10 Second Club
iTrader: (27)
 
jmm98LS1's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: KS
Posts: 3,943
Default

If it gets worse as rpm increases, it sounds like you could be sucking the pan dry.......lemme guess---high volume oil pump & a 5qt pan?
jmm98LS1 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2008, 07:20 PM   #19
In-Zane Moderator
Thread Starter
iTrader: (25)
 
ZONES89RS's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Conroe, Texas
Posts: 11,245
Default

Yea, but now it is a std volume pump and a 5 qt pan with an extra quart, this problem ocurred later on, not right away, it would have been from day one.
ZONES89RS is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2008, 09:31 PM   #20
Staging Lane
 
82 camaro's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Florida
Posts: 75
Default

Do Not run extra oil in the pan... Stock pan try running 4.5 to 5 qt. of oil with a filter change. Did you check the oil pump pick up to pan clearance?
82 camaro is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:58 AM.