Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > Stereo & Electronics
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Stereo & Electronics Audio Components | Radars | Alarms

My alpine speakers dont sound right???

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-15-2009, 01:15 AM   #1
Launching!
 
Trader Rating: 1
Join Date: May 2007
Location: Ridgecrest, CA
Posts: 239
Default My alpine speakers dont sound right???

hey so a while back i let my brother borrow my car and next time i drove it i noticed the speakers next to the back seat in the panels were blown. i bought a new set of alpines.. cant remember which ones but after i installed them they sound really quiet not like they should. did i do something wrong?
__________________
2002 Z06 Corvette
blades11b is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 07:52 AM   #2
Launching!
 
4THGENCAMAROFAN's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Dec 2008
Posts: 262
Default

Quote:
Originally Posted by blades11b View Post
hey so a while back i let my brother borrow my car and next time i drove it i noticed the speakers next to the back seat in the panels were blown. i bought a new set of alpines.. cant remember which ones but after i installed them they sound really quiet not like they should. did i do something wrong?
CAn you give us the model numbers of the speakers????? DO you have an aftermarket HU or a stock one. If you have an aftermarket one please list the model number of that too.
4THGENCAMAROFAN is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 09:25 AM   #3
Ungrounded Director
 
WhiteBird00's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: Nov 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 8,619
Default

Assuming you have the Monsoon system, you replaced subs with full-range speakers. You will get nothing but bass frequencies because of the low pass filtering of the Monsoon amp and your full-range Alpines aren't designed to handle that.
__________________
White 2000 Trans Am (sold)
White 2011 Mustang Convertible

Please DO NOT send PMs for questions that can be answered in the forums!
WhiteBird00 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 09:25 AM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 01:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details