Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > Stereo & Electronics
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Stereo & Electronics Audio Components | Radars | Alarms

Radio shuts off turns back on all the time??

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-08-2012, 07:38 PM   #1
On The Tree
 
Brewski4u1's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Apr 2003
Posts: 102
Question Radio shuts off turns back on all the time??

OK quick back round have a aftermarket radio, driving down the road it just shuts off, then turns back on and the windows stop working as well. So i started at the fuse box when its off and nothing, then i figured a loose ground well checked all under the hood (2 on the radiator cross member, and one on each fender well, block ground by the Alternator) i took all the off cleaned them with a wire wheel and sprayed w/ protector. i couldn't seem to find any grounds under the dash. if there is 1 or some and someone knows please let me know. well after all this still happens. switched back to OEM radio does the same thing.

i'm at a loss and wondering if this has happened to anyone else i feel it is a ground issue due to the fact a bump sets it off or hard acceleration or just the car running at a light. any help or ideas would be awsome.

if you have any other questions just ask.

thank you
__________________
1999 Camaro Z28 M6
whisper lid
LS6 intake mainifold
85mm throttle body
Magna flow Exhuast
Bassani Off-Road Y-Pipe
soon to come
Cut out
ZR1 rims not sure on size yet !

http://i37.photobucket.com/albums/e6...scamaro340.jpg
Brewski4u1 is online now   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 07:44 PM   #2
Launching!
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jan 2012
Location: Clayton, De
Posts: 289
Default

sounds Body control module related...

or ignition switch/wiring
__________________
2000 z-28 Camaro
(SLP air lid, mass air, and exhaust)

2002 Svt Lightning A.K.A the "Junkyard Dog"
(Stock)
SVTconfused is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 07:48 PM   #3
On The Tree
 
Brewski4u1's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Apr 2003
Posts: 102
Default

mind you nothing else in the car is effected
__________________
1999 Camaro Z28 M6
whisper lid
LS6 intake mainifold
85mm throttle body
Magna flow Exhuast
Bassani Off-Road Y-Pipe
soon to come
Cut out
ZR1 rims not sure on size yet !

http://i37.photobucket.com/albums/e6...scamaro340.jpg
Brewski4u1 is online now   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 07:55 PM   #4
Launching!
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jul 2007
Location: WI
Posts: 212
Default

Give this a read: http://ls1tech.com/forums/general-ls...blems-fix.html
mikey67 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 07:57 PM   #5
On The Tree
 
Brewski4u1's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Apr 2003
Posts: 102
Default

ok thanks

on a side not i have also noticed that when taking the key out the radio and windows dont always stay working.... may be ignition problem?
__________________
1999 Camaro Z28 M6
whisper lid
LS6 intake mainifold
85mm throttle body
Magna flow Exhuast
Bassani Off-Road Y-Pipe
soon to come
Cut out
ZR1 rims not sure on size yet !

http://i37.photobucket.com/albums/e6...scamaro340.jpg
Brewski4u1 is online now   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 08:03 PM   #6
TECH Enthusiast
 
Ellsworth's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Sep 2009
Location: Decatur, IN
Posts: 567
Default

its your BCM, pop that thing out are re-solder the 5 connections, it takes an hour tops and it works like a charm, happens to most of us

Click the image to open in full size.
__________________

2005 Chevy Trailblazer - 1998 Pontiac Firebird
Ellsworth is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 01:58 PM   #7
On The Tree
 
Brewski4u1's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Apr 2003
Posts: 102
Default

^ thank you i was just gonna ask if anyone has a pic.!
__________________
1999 Camaro Z28 M6
whisper lid
LS6 intake mainifold
85mm throttle body
Magna flow Exhuast
Bassani Off-Road Y-Pipe
soon to come
Cut out
ZR1 rims not sure on size yet !

http://i37.photobucket.com/albums/e6...scamaro340.jpg
Brewski4u1 is online now   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 02:11 PM   #8
Staging Lane
 
Wile E's 98's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Feb 2012
Location: Kentucky
Posts: 64
Default

Awesome info. Mine does exactly what the op described. I thought bcm but wasn't sure because I have an after market stereo. Now I know.
Wile E's 98 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 02:41 PM   #9
Staging Lane
 
Wile E's 98's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Feb 2012
Location: Kentucky
Posts: 64
Default

I've already got it out and heading for the soldering iron.
Wile E's 98 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 03:56 PM   #10
On The Tree
 
Brewski4u1's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Apr 2003
Posts: 102
Default

this will be my weekend project for sure unless i end up with a new gun after the gun show.
__________________
1999 Camaro Z28 M6
whisper lid
LS6 intake mainifold
85mm throttle body
Magna flow Exhuast
Bassani Off-Road Y-Pipe
soon to come
Cut out
ZR1 rims not sure on size yet !

http://i37.photobucket.com/albums/e6...scamaro340.jpg
Brewski4u1 is online now   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 05:00 PM   #11
12 Second Club
 
Trader Rating: 4
Join Date: Jul 2011
Location: Bossier City, LA
Posts: 24
Default

Thanks, I think u just solved my problem!
11_silverado_noob is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 07:51 AM   #12
On The Tree
 
Justin_2000z28's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Apr 2012
Location: georgia
Posts: 112
Default

I had the same problem , it took me awhile to figure it out . I checked everything ground,replaced the head unit . Looked on here turns out it was the bcm causing it . It takes all of 30 mins to fix.
__________________

2000 camaro Z28 200,000 |slp lid,bellow|vengence ported ls6 intake|p/p tb |QTP headers | Custom Y| magnaflow cat-back|sortlines/prokit||3.42s| |FTI 3000 stall |sid neal built 4l60e| |LSXperts tune|. iron block ls2 build in progress
Justin_2000z28 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 07:08 AM   #13
Teching In
 
LightEmUpWS6's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Aug 2011
Location: Spotsylvania,VA
Posts: 30
Default

Mine does the same thing but haven't fixed it yet. I found out to make it turn back on you need to HOLD the window button UP on and while u do that lock and unlock the doors like 2 times and itl turn back on, its weird but it works
__________________
2000 Trans Am WS6 A4- ARH LTs with catted Y, SLP LM1,LS6 intake MSD 8.5mm wires, !EGR, !AIR, mti clear lid, UMI STB, UMI LCA's, UMI sway bars, UMI SFC' s, ZR1 replicas 17x9.5 and 17x11, Tuned by John.
LightEmUpWS6 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 03:34 PM   #14
TECH Fanatic
 
Trader Rating: 1
Join Date: Jul 2003
Location: edison, nj
Posts: 1,082
Default

yes all your problems are the bad solder joint in the bcm and not hard to fix at all, just a little pita to get the damn board out.
__________________
2001 WS6 TA A4 310hp 330tq 13.0et 2.1 60' (i know my 60 sucks)
MODS- Mti clear lid,ported tb,magnaflow muffler,midwest 3k stall 2.0str,transgo, LS1 edit
SUSPENSION- Bmr lower controll arms,sub frame connectors,panhard rod,adj torque arm,relocation brackets,hal/qa1 front & rear shocks.
BubaGumpShrimp is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 05:12 PM   #15
Ungrounded Director
 
WhiteBird00's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: Nov 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 8,632
Default

Quote:
Originally Posted by LightEmUpWS6 View Post
Mine does the same thing but haven't fixed it yet. I found out to make it turn back on you need to HOLD the window button UP on and while u do that lock and unlock the doors like 2 times and itl turn back on, its weird but it works
Yeah, I've always been amazed how doing that will fix broken solder joints. But only if you also curl the toes on your right foot and stick your tongue out the left side of your mouth.
__________________
White 2000 Trans Am (sold)
White 2011 Mustang Convertible

Please DO NOT send PMs for questions that can be answered in the forums!
WhiteBird00 is online now   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 08:55 AM   #16
TECH Regular
 
FirehawkNS's Avatar
 
Trader Rating: 3
Join Date: Mar 2003
Location: Charlotte (Lucia)
Posts: 400
Default

Quote:
Originally Posted by LightEmUpWS6 View Post
Mine does the same thing but haven't fixed it yet. I found out to make it turn back on you need to HOLD the window button UP on and while u do that lock and unlock the doors like 2 times and itl turn back on, its weird but it works
haha, I was doing that little trick for 3 years (car doesn't come out a whole lot, so it wasn't too big of a deal until I just couldn't take it anymore), but the last several times even that wouldn't bring it back

I took out the BCM last weekend and all my solder joints looked good except one, which was brown and cracked. Fixed that one and all is well. I found that I could make the radio cut off just by shaking the BCM before. Took me a while to commit to that fix as I have had two aftermarket Alarms with remote start installed and the wiring was a bit of a mess. Had to fix some shitty wiring practices the installer used first to insure that wasn't the issue.
__________________
Flickr
01 Blazer, 99 Z28
FirehawkNS is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2013, 01:42 PM   #17
TECH Resident
 
Jadedbird's Avatar
 
Trader Rating: 27
Join Date: Jun 2012
Posts: 846
Default

my stereo shuts off and on as well too. but my windows work fine.
also my lights dim and get brighter and a quick pace. i was thinking alternators getting weak since it takes like 2 mins to kill my batter with the stereo on

my hvac lights also stay off until after the car heats up, then i can flick the hvac panel and it will shut the lights off and sometimes even kick them right back on...
__________________


I buy busted/blown/ruined engine blocks and pistons and cranks. V8 only. Pm for details
Jadedbird is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2013, 02:00 PM   #18
On The Tree
 
Trader Rating: 0
Join Date: Nov 2012
Location: Winnipeg, Manitoba
Posts: 183
Default

Thank you for giving me the solution to a problem that has been perplexing me all of last summer haha.
Sickness7 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2013, 02:52 PM   #19
On The Tree
 
Trader Rating: 0
Join Date: Nov 2012
Posts: 119
Default

Just did this a week ago. Pulled the bcm and found the bottom solder joint of the t shape was brown n cracked. Resoldered n have had zero problems since. My windows even roll up faster now. Thanks guys
birner88 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2013, 02:52 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows and radio shut off when I operate windows DarthV8r Stereo & Electronics 2 12-14-2012 03:21 PM
Radio and windows randomly stop working? 2000z28ss Stereo & Electronics 14 07-29-2011 05:46 AM
Anyone know anything about Escalade's???? rabiddog Texas Members 19 05-09-2011 07:56 AM
random radio shut off during driving. HossinatorSS Stereo & Electronics 9 09-27-2008 12:30 AM
Xm Raido Install Help freightlinerdale Stereo & Electronics 3 10-06-2004 08:10 PM


Tags
1999, 2002, advertising, affected, bcm, body, camaro, firebird, online, powered, radio, shuts, throttle, vbulletin, windows, wont, work, z28


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 04:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details