weird problem - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > Stereo & Electronics
Log In 
Search


Stereo & Electronics Audio Components | Radars | Alarms


weird problem

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-12-2006, 01:52 PM   #1
TECH Regular
 
oifish's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Oct 2005
Location: Noblesville Indiana
Posts: 460
Default weird problem

When I bought my firebird it had an aftermarket stero in it, When I tried to listen to it the sound quality was awful. I had to turn the volume up to 30 just to somewhat hear it and the sound was full of static (CD not radio). So i thought that the stero was bad so i put in my brother brand new sony. same problem.

What could be causing this, shorted wire or what?
__________________
1994 Firebird Formula (Polo Green Metallic)-A4-LT1 *Pacesetter LTs, ORY, free mods*
oifish is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2006, 03:11 PM   #2
Staging Lane
 
Trader Rating: 1
Join Date: Feb 2006
Location: Derby
Posts: 50
Send a message via AIM to 96formulaM6
Default

mine did that and it was a bad ground,
__________________
http://i70.photobucket.com/albums/i9...mulaM6/sig.jpg

13.44 at 104.5 60f ft. 2.07
http://www.cardomain.com/ride/2245491
not stock for long...
96formulaM6 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2006, 07:03 PM   #3
TECH Fanatic
 
98boxer's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Jun 2004
Location: Ventura County, California
Posts: 1,471
Default

On my 98 camaro if has a pair of speaker wires. If you accidently connect the tweeter wires to you speakers, they will play very low, no matter how much volume you turn up. Maybe check the wires at the speakers.
98boxer is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2006, 08:29 PM   #4
TECH Enthusiast
 
Renegade's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: May 2005
Location: South Dakota
Posts: 650
Default

If your car came with the Bose system from the factory, you need to buy a little adapter due to the way bose runs it's amplifiers. Basically you can't run the Aftermarket Head Unit amp, on top of the Bose Amp, so the little adapter deletes the Bose Amp and allows your car to be powered by the single Head Unit amp.

In Lamens terms... buy the adapter, you will have sound. It's a pain in the ***, considering you have to spend like 40-50 bucks to get it... but I'm pretty sure it's the only thing you can do if your car came with BOSE.

http://www.logjamelectronics.com/piehrcgm21.html
__________________
Now: 2007 Subaru WRX STI - World Rally Blue - Lightly Modded
Previous: 1998 Camaro Z28 - Black T-Tops -1993 Camaro Z28 Red, Hardtop
Renegade is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2006, 07:03 PM   #5
TECH Regular
 
oifish's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Oct 2005
Location: Noblesville Indiana
Posts: 460
Default

for 96formulaM6: where exactally was your ground problem? I have been constantly fixing numerious ground problems so my first guess is thats the culprit.
__________________
1994 Firebird Formula (Polo Green Metallic)-A4-LT1 *Pacesetter LTs, ORY, free mods*
oifish is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 

All times are GMT -5. The time now is 06:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC2
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details