swapped colums, now car wont start - LS1TECH - Camaro and Firebird Forum Discussion



Chevrolet Camaro 1967-2002 The forum for diehard Camaro fans

swapped colums, now car wont start

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-06-2012, 01:59 PM   #1
Staging Lane
Thread Starter
iTrader: (5)
 
97_C5's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Coffeyville, Ok
Posts: 90
Default swapped colums, now car wont start

Ok so got a buddies 97 m6 car, with vats bypass. With that said we recently swapped the colum out and put a column out of a 94 auto car, now the car cranks even with the clutch pedal not depressed, and fuel pump is not kicking on...any ideas what the problem is?
97_C5 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2012, 06:13 PM   #2
Teching In
 
Join Date: Nov 2011
Location: Missouri
Posts: 5
Default

Wrong ignition. Auto and manual are different.
black01 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2012, 01:50 PM   #3
Launching!
 
Join Date: May 2011
Posts: 230
Default

Quote:
Originally Posted by black01 View Post
Wrong ignition. Auto and manual are different.
Ding ding. Gotta fix that first.
maxharvard is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2012, 10:50 PM   #4
Staging Lane
Thread Starter
iTrader: (5)
 
97_C5's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Coffeyville, Ok
Posts: 90
Default

Quote:
Originally Posted by maxharvard View Post
Ding ding. Gotta fix that first.
It was a auto, and swapped ignitions, nothing still. So got a new one still noting. Now I questioning the wiring on the column. Cause 93-95 the anti theft and bcm were separate units, 96-97 bcm controls the anti theft
97_C5 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 02:28 AM   #5
Staging Lane
Thread Starter
iTrader: (5)
 
97_C5's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Coffeyville, Ok
Posts: 90
Default

just as a update the car cranks, and that's about it. I tried the the fuel pump jumper wire that comes out by the ecm under the hood pump did not prime just clicked. Also talk with the owner and the security bypass on the bcm has been bypassed. Checked wiring there and has power while cranking. Also the f/p relay has power. Anyone have any ideas or direction I should take as next steps for trouble shooting.
97_C5 is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Grant Wheel With SFI Quick Relase bolt in hub yoshgixxer Parts Classifieds 4 08-13-2016 04:30 PM
Transmission help for my 5.3 swap. Boonie_59 Manual Transmission 4 05-18-2016 08:18 AM
1972 Monte Carlo rolling chassis... 2k or trade for LS / 3rd gen parts N/A86 Vehicle Classifieds 0 04-16-2016 05:16 AM
98-02 no start no headlights blkgagt94 Chevrolet Camaro 1967-2002 1 12-18-2015 01:06 AM
Anyone use a Painless Integrated LS1 Haness? olsparkey25 Conversions & Hybrids 5 06-24-2015 10:39 PM


Tags
97, bypass, camaro, ls, lt, rebuild, security, ss, start, swap, vats, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:41 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send