LS1TECH - Camaro and Firebird Forum Discussion

LS1TECH - Camaro and Firebird Forum Discussion (https://ls1tech.com/forums/)
-   General LSX Automobile Discussion (https://ls1tech.com/forums/general-lsx-automobile-discussion-118/)
-   -   Wobbling after 100? (https://ls1tech.com/forums/general-lsx-automobile-discussion/1732271-wobbling-after-100-a.html)

thegerberbaby 06-18-2014 06:43 PM

Wobbling after 100?
 
I have a 1999 Trans Am and after about 100 going into 4th it starts to feel as if its wobbling side to side and i have to get out of it because it gets so sketchy. Any ideas of what could be the cause? It has no sway bar if that could be the cause of any of this.

ULTIMATEORANGESS 06-18-2014 07:15 PM

im sure that would be a major reason for your wobbling.

35th SS 06-18-2014 08:05 PM

I disagree.check your front suspension for wear/play/ tightness and front rims/ tires and maybe alignment.both my fbodys have no swaybar upfront and no wobbling here.

NC01TA 06-19-2014 09:38 AM

Your tires will play a major role as well. Too worn? Alignment? Mongrel make? Speed rated? Balanced?

SSdreamz 06-19-2014 12:46 PM

stock suspension? may be wore out

JD_AMG 06-19-2014 04:52 PM


Originally Posted by thegerberbaby (Post 18276689)
I have a 1999 Trans Am and after about 100 going into 4th it starts to feel as if its wobbling side to side and i have to get out of it because it gets so sketchy. Any ideas of what could be the cause? It has no sway bar if that could be the cause of any of this.

Can you be more descriptive?
Is the wobble up and down, or side to side? Is it more like a vibration, like a wheel is out of balance, or the drive shaft is out of balance, or something is rubbing?
Or is it suspension related like a loose, floaty, bouncy, disconnected feel?

JDEP162 06-19-2014 05:20 PM

possibly a tire with a broken belt. ive been thru several like that in my durango, but usualy theres a wobble at a slower speed as well, for example around 45, and then again around 80 or so. usualy due to bashing a huge unseen pothole, dam crappy roads, there suspension killers

ULTIMATEORANGESS 06-19-2014 07:18 PM


Originally Posted by 35th SS (Post 18276828)
I disagree.check your front suspension for wear/play/ tightness and front rims/ tires and maybe alignment.both my fbodys have no swaybar upfront and no wobbling here.

it seems some have experienced excessive body roll from removing their front sway bar.


http://www.ls1.com/forums/f66/front-sway-bar-135642/

thegerberbaby 06-19-2014 07:41 PM

it is definitely a side to side floating kind of feeling, brand new kumho ecsta 4x 275 tires. It started after swapping the engine and putting everything back together

ULTIMATEORANGESS 06-19-2014 09:50 PM

id recheck to make sure everything is torqued down correctly.

35th SS 06-19-2014 10:54 PM


Originally Posted by ULTIMATEORANGESS (Post 18278554)
it seems some have experienced excessive body roll from removing their front sway bar.


http://www.ls1.com/forums/f66/front-sway-bar-135642/

every car how you set them up reacts different .no body roll whatsoever on both of mine.rod ended suspension with 6pt.rollbar.its basically a drag car.


All times are GMT -5. The time now is 10:01 PM.


© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands