Notices
Generation III Internal Engine 1997-2006 LS1 | LS6
Sponsored by:
Sponsored by:

243 heads/ws6 store hot cam/fast 92mm intake and TB

 
Old 03-03-2019, 08:31 PM
  #1  
Staging Lane
Thread Starter
 
392killaWs6's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 61
Default 243 heads/ws6 store hot cam/fast 92mm intake and TB

Did the job in a week.
Installed:
hot cam
pushrods
truion kit
hv oil pump
dual valve springs
fast intake 92mm with TB
and ported 243 heads
fast fuel rails
32lbs injectors

Now I am dealing with p0300 code.
checked:
compression
coils
plugs
wires
vaccum lines
injectors
all 4 exhaust manifold pipes are hot

have not tuned yet.

Any ideas thank you..
392killaWs6 is online now  
Old 03-03-2019, 08:58 PM
  #2  
TECH Senior Member
iTrader: (3)
 
99 Black Bird T/A's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 6,076
Default

00pooterSS explained in another current P300 thread

"Usually with a 300 you have a common source issue. Bad fuel, low pressure, bad MAF or MAP. In other words not usually a single cylinder issue like A plug or A wire."

So I'd probably check the MAF, MAP and fuel pressure.

Hopefully 00pooterSS will see the thread or one of the others that excel at trouble shooting. Tuning would probably help.

Glad to hear the H & C is installed
99 Black Bird T/A is offline  
Old 03-03-2019, 11:19 PM
  #3  
Staging Lane
Thread Starter
 
392killaWs6's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 61
Default

Thanks for your .02.
Ive been reading itís a common issue that the tune will
fix that code.

car runs great, idles at 1000
but sometime is a little shaky.
I ran it for about 20 miles and
it was more explosive after the 20 miles.

Hopefully tune helps.
In Coachella, Ca (SoCal)
any ideas on good LS tunners in the area.
392killaWs6 is online now  
Old 03-03-2019, 11:21 PM
  #4  
Staging Lane
Thread Starter
 
392killaWs6's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 61
Default

Fuel pressure was 40-60 on gauge..
392killaWs6 is online now  
Old 03-04-2019, 01:21 AM
  #5  
TECH Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Central Cal.
Posts: 9,478
Default

Originally Posted by 392killaWs6 View Post
Fuel pressure was 40-60 on gauge..
It should be close to 60 at all times.
G Atsma is online now  
Old 03-04-2019, 04:53 AM
  #6  
TECH Resident
iTrader: (5)
 
fst100's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 983
Default

i don't know how aggressive the hot cam is but generally without a tune, after a cam swap the misfire code 0300 would turn on due to the cam profile. once tuned and the dtc is turned to ready but off, the light will be off for that code.
fst100 is offline  
Old 03-04-2019, 06:49 AM
  #7  
TECH Enthusiast
iTrader: (13)
 
z28241's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: western new york
Posts: 703
Default

I would not drive that until it gets a tune, especially after swapping injectors and cam.
z28241 is offline  
Old 03-04-2019, 12:52 PM
  #8  
Staging Lane
Thread Starter
 
392killaWs6's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 61
Default

What I mean by exploded is
it ran super good when floored it..
392killaWs6 is online now  
Old 03-04-2019, 12:53 PM
  #9  
Staging Lane
Thread Starter
 
392killaWs6's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 61
Default

*explosive
392killaWs6 is online now  
Old 03-04-2019, 02:28 PM
  #10  
TECH Junkie
iTrader: (40)
 
00pooterSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dallas
Posts: 3,357
Default

Originally Posted by 99 Black Bird T/A View Post
00pooterSS explained in another current P300 thread

"Usually with a 300 you have a common source issue. Bad fuel, low pressure, bad MAF or MAP. In other words not usually a single cylinder issue like A plug or A wire."

So I'd probably check the MAF, MAP and fuel pressure.

Hopefully 00pooterSS will see the thread or one of the others that excel at trouble shooting. Tuning would probably help.

Glad to hear the H & C is installed
On it, lol.

In this case his single source issue is the cam with overlap that is literally causing a misfire at idle on all cylinders.

Do not chase the P0300 untuned with a cam. The cam is causing it and the tuner should turn the 300 code off.

BTW, I assume that cam is a bit of a lumpy idle cam, if so it's likely 100% of your issue.

To further explain what you mentioned about my explanation on the code.. The P0300 code is "random multiple misfire" so you're looking for something that affects all cylinders. Fuel, cam, timing, MAP, MAF, CKP sensor, CMP sensor, fuel pump.. things of that nature.
00pooterSS is offline  
Old 03-04-2019, 02:34 PM
  #11  
TECH Senior Member
iTrader: (3)
 
99 Black Bird T/A's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 6,076
Default

...and the untuned cam would effect all cylinders

Realized the WS6 Store Hotcam is aggressive
99 Black Bird T/A is offline  
Old 03-04-2019, 09:57 PM
  #12  
Staging Lane
Thread Starter
 
392killaWs6's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 61
Default

Thank you guys for your .02

anyone know what the runner will do to fix that?
392killaWs6 is online now  
Old 03-04-2019, 10:06 PM
  #13  
TECH Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Central Cal.
Posts: 9,478
Default

Originally Posted by 392killaWs6 View Post
anyone know what the runner will do to fix that?
I'm not sure it would do anything. I haven't seen different runner lengths smooth a cam lope yet, and that's what's causing the problem. A cam loping is an intermittent miss on all cylinders.
G Atsma is online now  
Old 03-05-2019, 12:13 AM
  #14  
Staging Lane
Thread Starter
 
392killaWs6's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 61
Default

*tunner
392killaWs6 is online now  
Old 03-05-2019, 12:14 AM
  #15  
Staging Lane
Thread Starter
 
392killaWs6's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 61
Default

I meant the guy that will be doing the tune.

dam auto correct
392killaWs6 is online now  
Old 03-05-2019, 11:47 AM
  #16  
TECH Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Central Cal.
Posts: 9,478
Default

Tuner..... only one "N". That's where auto correct got ya.
G Atsma is online now  
Old 03-05-2019, 12:11 PM
  #17  
TECH Junkie
iTrader: (40)
 
00pooterSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dallas
Posts: 3,357
Default

Originally Posted by 392killaWs6 View Post
Thank you guys for your .02

anyone know what the runner will do to fix that?
disable the p0300
00pooterSS is offline  
Old 03-05-2019, 07:00 PM
  #18  
Staging Lane
Thread Starter
 
392killaWs6's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 61
Default

How do you post a profile pic?
ive been looking all over the website..
392killaWs6 is online now  
Old 03-05-2019, 08:31 PM
  #19  
TECH Junkie
iTrader: (40)
 
00pooterSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dallas
Posts: 3,357
Default

Top right corner click on your name

Select User CP

On the left scroll down to edit avatar, click it and take it from there.
00pooterSS is offline  
Old 03-05-2019, 08:32 PM
  #20  
TECH Junkie
iTrader: (40)
 
00pooterSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dallas
Posts: 3,357
Default

Originally Posted by 99 Black Bird T/A View Post
...and the untuned cam would effect all cylinders

Realized the WS6 Store Hotcam is aggressive
Yuuuuuup.
00pooterSS is offline  

Thread Tools
Search this Thread

About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: