Notices
Generation IV Internal Engine 2005-2014 LS2 | LS3 | LS7 | L92 | LS9

Need help after head gasket replacement!

 
Old 01-14-2019, 07:29 PM
  #1  
Teching In
Thread Starter
 
Ubersage's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Boulder City NV
Posts: 3
Default Need help after head gasket replacement!

Just replaced head gaskets on my LS2/3 frankenstein. After attempts to start..(worked out kinks with fuel pressure), the pulleys sound as if they are trying to bind and are turning slower and slower. Oil pressure is good, fuel is now good. Any ideas? Im trying to post a short video of the sound..
Thanks
Ubersage is offline  
Old 01-14-2019, 07:36 PM
  #2  
Teching In
Thread Starter
 
Ubersage's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Boulder City NV
Posts: 3
Default

Originally Posted by Ubersage View Post
Just replaced head gaskets on my LS2/3 frankenstein. After attempts to start..(worked out kinks with fuel pressure), the pulleys sound as if they are trying to bind and are turning slower and slower. Oil pressure is good, fuel is now good. Any ideas? Im trying to post a short video of the sound..
Thanks
Short video of the noise and pulleys
Attached Files
Ubersage is offline  
Old 01-14-2019, 09:05 PM
  #3  
11 Second Club
iTrader: (1)
 
01CamaroSSTx's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Texas
Posts: 956
Default

Originally Posted by Ubersage View Post

Short video of the noise and pulleys
It looks like it's locking up and the belt is squealing. Prior to installing pulley's, alternator, power steering pump, a/c compressor did you make sure all of those components spun freely? Also did you pull all the spark plugs out and turned the engine over by hand to make sure it's not binding up?
01CamaroSSTx is offline  
Old 01-14-2019, 09:40 PM
  #4  
Launching!
iTrader: (2)
 
Join Date: Apr 2012
Location: SF Bay Area
Posts: 280
Default

Was this engine running right before the gasket swap? What bore size gasket did you install? I also wonder if its binding.
s30.hybrid is offline  
Old 03-12-2019, 07:02 PM
  #5  
Teching In
Thread Starter
 
Ubersage's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Boulder City NV
Posts: 3
Default Mystery solved.

Originally Posted by 01CamaroSSTx View Post
It looks like it's locking up and the belt is squealing. Prior to installing pulley's, alternator, power steering pump, a/c compressor did you make sure all of those components spun freely? Also did you pull all the spark plugs out and turned the engine over by hand to make sure it's not binding up?
Originally Posted by s30.hybrid View Post
Was this engine running right before the gasket swap? What bore size gasket did you install? I also wonder if its binding.
Didnít want this to go unanswered and appreciated the feedback. This was a little depressing and i needed some time and distance to think on this. Last week i was fumbling around with the pulleys again and found a bolt was backed out into the power steering pulley that was completely out of my view on previous inspections. Fired right up after the fix and purrs. Thanks for the help.
Ubersage is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: