Pulsing clutch pedal - LS1TECH - Camaro and Firebird Forum Discussion

Notices
Manual Transmission T56 | T5 | MN12 | Clutches | Hydraulics | Shifters
Sponsored by:
Sponsored by:

Pulsing clutch pedal

Old 08-09-2018, 10:05 PM
  #1  
On The Tree
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2010
Location: branford,CT
Posts: 142
Default Pulsing clutch pedal

Put in a diamond stage 2 clutch, new McLeod flywheel, new luk slave. All was well except I had a leak in the bellhousing soak my clutch and it started to chatter. Replaced the disc and plate and had the flywheel resurfaced. Machine shop claimed the flywheel was far from flat and needed a good about of work to true it up. He didnít believe my chatter would have Warped the flywheel to the extent it was off. I put it all back together and while the chatter is gone, there is a vibration in the clutch pedal. It feels like pulsing brakes on warped rotors. I only feel it on the first few inches of pedal travel. Once the pedal goes down a few Inches it stops pulsing and engagement/disengagement all feels fine. I donít know what causes this or where to look. Itís all apart now, looking for advice on what to look into. Itís an LS t56. Thanks
My2000Z28 is offline  
Old 08-09-2018, 11:30 PM
  #2  
TECH Veteran
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,346
Default

Your FW is either not bolted flush to crank or is uneven surface.

or the new disc is warped

I had a brand new billet FW do the same thing. Had a machine shop check it out and it was "slightly" not flat surface and a minimal resurface took care of it

same thing as you. just pushing the pedal you felt it for the first 1" or so of travel than it was fine. When I pulled the clutch out you could clearly see 1/2 of the FW & PP were engaging initially from the witness heat marks
BALLSS is offline  
Old 08-10-2018, 05:24 PM
  #3  
Banned
 
Join Date: Nov 2016
Location: PNW
Posts: 713
Default

Considering it didnít do this before the flywheel was resurfaced, and he claimed that it wasnít flat - my bet is that the flywheel WAS flat but the ďmachine shopĒ loaded it wrong and screwed it up. Youíre gonna have to take this back apart to verify - and make sure you take it to a different shop this time.
8.Lug is offline  
Old 08-10-2018, 07:09 PM
  #4  
TECH Veteran
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,346
Default

^^^^^
BALLSS is offline  
Old 08-10-2018, 10:24 PM
  #5  
On The Tree
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2010
Location: branford,CT
Posts: 142
Default

My gut was telling me the exact same thing. That it WAS flat and he loaded it wrong. Hearing someone say that their flywheel caused the same exact problem makes me happy. Iím going to replace the flywheel. Itís all apart already.
My2000Z28 is offline  
Old 08-11-2018, 10:25 AM
  #6  
TECH Veteran
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,346
Default

I also noticed that vibration caused my RMS to leak. Its fine after the FW fix
BALLSS is offline  


Thread Tools
Search this Thread

Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: