1998 Trans am ls1 help - LS1TECH



New LS1 Owners - Newbie Tech Basic Technical Questions & Advice
Sponsored by:
Sponsored by:

1998 Trans am ls1 help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-22-2017, 06:08 AM   #1
Teching In
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 9
Default 1998 Trans am ls1 help

Okay so I had an earlier problem of my car shutting off on me when I switched from drive to reverse to pull into a parking spot but that is fixed now as the ECU was sent off to be prepared. But ever since it shut off on me the first time my Borla exhaust has sounded different and it seems as if I'm the only one who notices it and everyone thinks I'm crazy. I've owned the car for a few months and it didn't used to sound like this, the only way I can describe it is adding regular engine noise to another noise like sticking a piece of rubber in between bicycle spokes and spinning the tire so it clicks, I know weird. And after we got the idle fixed and the shop said it was running great (fixed all the codes they found to my knowledge), I went out and drove it and it drove at normal speeds just fine, even accelerating pretty fast for around a neighborhood area fine as well. But when I took it to the highway and floored it cause a semi was not going to let me merge and I was running out of lane room it downshifted like normal and then it shut off and gave me the "check badges" light on the dash. I put it back in park and it started right up again no problem but by then I decided I should probably test it again so I did and I got the same result: sitting on the side of the road restarting it no problem.

The things that have been changed recently or fixed: ECU (could it be tuned wrong?), air hose pump, and o2 sensor.

Any input at all would be appreciated!
WeAreConfusing is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2017, 03:13 PM   #2
Launching!
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 263
Default

Does it change based on if the car is cold or warmed up?
SouthernRex is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2017, 05:55 PM   #3
Teching In
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by SouthernRex View Post
Does it change based on if the car is cold or warmed up?
The exhaust sound doesn't seem to because when it shut down on me the first time when I was parking it and just changing gears the idle dropped too low and it died, turned out my ECU was damaged so I sent that to get fixed and they reprogrammed it. Car still sounded the same after it shut off the first time which was what that rubber in between the spokes and then spinning the bike tire sounds like. But it's been 70 ish degrees lately and I drove it for a solid 20 minutes before flooring it and after I did that it died.
WeAreConfusing is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2017, 06:05 AM   #4
Teching In
 
Join Date: Dec 2015
Location: Grafenwoehr
Posts: 14
Default

I wonder if they may have tuned your ECU also.
anchored02TA is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2017, 03:20 PM   #5
Teching In
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by anchored02TA View Post
I wonder if they may have tuned your ECU also.
Yes they said they did. I've been thinking replacement if the fuel pump maybe?
WeAreConfusing is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
06 GTO overheating issue 21k miles connoroca Pontiac GTO 2004-2006 12 01-01-2015 01:56 AM
No oil pressure... No warning signs??? fruitsalad General Maintenance & Repairs 4 10-19-2013 04:26 PM
LT1 hard starting problem. RogueLT1 LT1-LT4 Modifications 14 10-03-2013 08:31 AM
Lt1 problems - please help! Juanita Snow LT1-LT4 Modifications 4 05-26-2013 07:18 PM
2002 WS6 ....Piston Slap or worse?? Help! DC New LS1 Owners - Newbie Tech 20 03-09-2004 04:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:29 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send