Possible Trans problem after changing injector slope - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > Automatic Transmission
Log In 
Search


Automatic Transmission
4L60E | 4L80E | TH350 | TH400 | TH2004R | Powerglide | Converters | Shift Kits
Sponsored by
PerformaBuilt Transmissions


Possible Trans problem after changing injector slope

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-29-2009, 07:30 PM   #1
Registered User
 
Gadsdenbrigade's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Apr 2009
Location: North Carolina
Posts: 5
Default Possible Trans problem after changing injector slope

I have a 2000 Camaro z28. I used the Diablo Predator to check my long fuel trim and it was 25% over. I then changed the injector slope to -26 to compensate for the difference. From a stand still, and general driving, the acceleration and power improved. However, if I am rolling along and "floor" the accelerator (as if to pass another car) the RPMs shoot up to 6000-6500 for a few seconds with no change in acceleration(like I put it in neutral); then it feels like it slowly engages and I speed-up. It feels and sounds exactly the same as when you stomp it from a stopped position and you have to wait for the tires to stop spinning and catch traction to go forward, but the tires aren't spinning. (Which having the power to break traction at 65mph would be nice I must admit...lol) Does anyone know what caused this or how to fix it? I theorized that maybe it was too rich at WOT since the change and I should lean it for WOT but the car does fine with WOT from a standstill... kinda just guessing now.

Thanks in advance,
Jason
__________________
Everyone wants to go to Heaven, but nobody wants to die!?
Gadsdenbrigade is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2009, 08:38 PM   #2
LS1TECH & Trucks Sponsor
 
performabuilt's Avatar
 
Trader Rating: 24
Join Date: Aug 2006
Location: SUGAR LOAF PA
Posts: 10,400
Send a message via AIM to performabuilt Send a message via MSN to performabuilt Send a message via Yahoo to performabuilt
Default

Thats unusual Check the fluid level first.
__________________
Call
888-744-6542
or text ? to
570-578-5686
2yr Wrty Trans/conv combos. $995 Refresh after wrty, No Core , Dyno test.$50 off trans if "LIKE" us on FaceBook ! Trans now ship 1-5 business days of order. Click logo for website.
performabuilt is online now   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 06:04 PM   #3
TECH Apprentice
 
dondb's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Feb 2008
Location: Seacoast of NH
Posts: 356
Default

Something is wrong with the car, no way your LTFT would be that far out. Something is telling your PCM to put alot of fuel in there?
__________________
2002 Vert. A4 SS LE, Don Goetz SFC's and Adj. PHB
Slowhawk Tuned, Comp Cam 224/224 112LSA, Patriot springs, Comp 7.425 hardened push rods,UD Pulley,160 Therm., Ported TB UMI Adj. LCA's and relocation brackets, UMI Adj. TA, Performabuilt LVL 2 w/ 3000 Billet stall, ARH w/catted Y-Pipe, Koni Adj. shocks, 3:73 Gears
69 Camaro under LS swap.
dondb is offline   Reply With Quote
Reply


Tags
2002, camaro, changig, changing, injector, lope, slope, z28


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 

All times are GMT -5. The time now is 02:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC2
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details