Why is the car accelerating very slowly?? - LS1TECH



Fueling & Injection Fuel Pumps | Injectors | Rails | Regulators | Tanks

Why is the car accelerating very slowly??

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-18-2012, 08:16 AM   #1
TECH Apprentice
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 327
Default Why is the car accelerating very slowly??

Im stopped at the light! Light turns green, i step on the gas, but car barely moves... I hit the gas all the way, i notice rpm is not even going past 2,000! Cars behind me are honking, i got the gas petal all the way down, it REALLY slowly builds up speed until i get to my desired speed. I pull over and then try again...same thing...so i stop the car, put the gear on N and test the gas, the car revs very normally. So i put it on D again...but again it barely revs, hence barely moves.
Whats going on?

P.s Spark plugs are good and a computer scan shows only air bag error.
Freefallin is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 12:08 PM   #2
TECH Fanatic
iTrader: (46)
 
ragtopz28's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ft. Myers, FL
Posts: 1,352
Default

One of my company trucks (04 chevy w/4.8) just started doing the exact same thing. Haven't had scanned yet. In for opinion/suggestion.
ragtopz28 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 05:12 PM   #3
TECH Apprentice
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 327
Default

Anyone??
Freefallin is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 07:55 PM   #4
TECH Veteran
iTrader: (2)
 
Old Geezer's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: GA, USA
Posts: 4,962
Default

Is this problem w/ your Yugo??
Old Geezer is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 07:56 PM   #5
TECH Addict
iTrader: (33)
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,386
Default

what car is this?

is it just going straight into 3rd or 4th gear maybe? try putting it into 1
therealcreeper is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 08:41 PM   #6
LS1Tech Sponsor
iTrader: (30)
 
FICINJECTORS's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Cumming, Ga
Posts: 1,274
Default

Quote:
Originally Posted by Freefallin View Post
Im stopped at the light! Light turns green, i step on the gas, but car barely moves... I hit the gas all the way, i notice rpm is not even going past 2,000! Cars behind me are honking, i got the gas petal all the way down, it REALLY slowly builds up speed until i get to my desired speed. I pull over and then try again...same thing...so i stop the car, put the gear on N and test the gas, the car revs very normally. So i put it on D again...but again it barely revs, hence barely moves.
Whats going on?

P.s Spark plugs are good and a computer scan shows only air bag error.
Sounds like a clogged catalytic converter
FICINJECTORS is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 08:48 PM   #7
On The Tree
iTrader: (2)
 
Join Date: Nov 2011
Location: bayville n.j.
Posts: 197
Default

I was going to say cat also. Does the exhaust sound quiet?
sicksspeed is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 10:57 PM   #8
12 Second Club
iTrader: (16)
 
LiT1_up's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Topeka
Posts: 108
Default

Bad TPS?
LiT1_up is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2012, 12:32 AM   #9
TECH Apprentice
iTrader: (38)
 
Join Date: Jan 2011
Location: lilburn GA
Posts: 363
Default

must be a mustang...

cable driven or dbw??? cable stretched or binding?
4doortypels is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2012, 09:15 AM   #10
TECH Veteran
iTrader: (2)
 
Old Geezer's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: GA, USA
Posts: 4,962
Unhappy Wow...

Looks to be just another:
Guessing game coming up. Seems as tho there's a rash of nonsense, guess what's wrong w/ my car, HELP, rods are knocking, can a tune fix it, BS posts.
Old Geezer is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2012, 04:56 PM   #11
TECH Apprentice
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 327
Default

Quote:
Originally Posted by sicksspeed View Post
I was going to say cat also. Does the exhaust sound quiet?
yeah, but its always been like that. It sounds normal i would say althou i was also thinking it could be the cat coverter.
Freefallin is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2012, 09:51 AM   #12
TECH Fanatic
iTrader: (46)
 
ragtopz28's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ft. Myers, FL
Posts: 1,352
Default

Quote:
Originally Posted by ragtopz28 View Post
One of my company trucks (04 chevy w/4.8) just started doing the exact same thing. Haven't had scanned yet. In for opinion/suggestion.
It was the Knock sensors...if anyone cares.
ragtopz28 is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone else have on again off again relationships...with their car? TwitchZ28 Racer's Lounge 34 11-11-2012 03:35 PM
Stumble and Nearly Dying Marc3.4V6 LT1-LT4 Modifications 10 10-02-2011 11:05 PM
4L60E experts...try to figure this out.. lol ... needadvice Automatic Transmission 10 02-17-2011 11:27 PM
Help please engine acting weird SimRacer1 Generation III Internal Engine 5 06-02-2009 07:05 PM
WTF is wrong with my stupid car? t1blackout Generation III Internal Engine 66 07-15-2007 07:59 PM


Tags
2000, accelerates, barely, built, car, catalytic, converter, gas, moves, moving, rpms, silverado, slow, speed, truck

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:31 AM.