Car still won't start - LS1TECH

Log In 


Fueling & Injection Fuel Pumps | Injectors | Rails | Regulators | Tanks

Car still won't start

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-26-2008, 09:54 PM   #1
TECH Fanatic
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Jul 2005
Location: ASU, AZ
Posts: 1,471
Default Car still won't start

so i replaced the fuel pump with the entire racetronix kit. I ran the new relay thing to the pump and the pump still won't turn on. I tried hooking the pump up to the old relay without the one i just ran and it still wont work. Ideas?
00cls1camaross is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2008, 01:45 PM   #2
TECH Fanatic
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Jul 2005
Location: ASU, AZ
Posts: 1,471
Default

Today when i woke up i decided to try some other stuff. I got some wire i had and made a jumper on the Fuel Pump relay fuse, then i also made a jumper on the fuse for the fuel pump. I switched the key to the on position and ill be damned if the little bastard fuel pump started whining. I turned the ignition off because i got scared. put the old fuse back in and started then it died. i turned the ignition off and tried to hear the pump and nothing. what does that mean?
00cls1camaross is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2008, 06:48 PM   #3
TECH Fanatic
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Jul 2005
Location: ASU, AZ
Posts: 1,471
Default

now i realize that those grey things are not fuses, they are the piece of the relay. I understand now that this is a relay issue. When i did the jumper again, i think what i was doing was neglecting what the relay does and just hard wiring the pump. I am guessing I have to back track all of the 4 wires coming from the relay. There is a purple one, grey, black, and a black one with white stripes. Anyone have the wiring diagram for for the entire fuel pump relay or know what each one of the wires is for? Thanks i could use some help
00cls1camaross is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2008, 08:33 PM   #4
TECH Fanatic
Thread Starter
iTrader: (9)
 
Join Date: Jul 2005
Location: ASU, AZ
Posts: 1,471
Default

well i only have one power and it is a constant power so i would imagine it would mean it if from the battery, so that means i am missing an ignition wire some where i think. What I did was I made a jumper to a spot on the fuse box to the terminal that was suppose to get power from the ignition. Then I flipped the ignition and heard the pump started. The damn thing kept working for like 15 seconds and i got scared that i was burning out the pump or something so i pulled the jumper out. How long should the pump we on for until it shuts off, does it even shut off? What should i do about running a new ignition wire to the relay?
00cls1camaross is offline   Reply With Quote
Reply


Tags
car, dies, doesnt, doesthat, ignition, start, ur

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:05 AM.