problems starting - LS1TECH



General Maintenance & Repairs Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds

problems starting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-25-2005, 06:53 PM   #1
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: ATL
Posts: 86
Default need tech help please!!!!

alright heres the case im running into.....any help/ideas are welcome....alright ive got a 95 lt1 A4 swap into a 95 s10......lt1350.com spliced my wiring harnesses together....just put on a new optispark and it ran great for the first two days then i shut it off and it wont start back up.....so i waited for the motor to cool and it started right back up ran for about 10 min or so then shut it off and now it wont start at all....i have fuel and the injectors are spraying....spark plugs are also brand new....my ? is what could be causeing this????
Quikws6 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2005, 08:19 PM   #2
TECH Apprentice
 
Alex94TAGT's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 384
Default

Few questions:

Do you have an SES light? Might be a good time to scan for codes. (Edit -- duh, motor swap. Do you still have the ALDL port in the wiring harness?)

Does the motor turn over when you turn the key? Or is it just completely dead?

Does this only happen with the motor warmed up? I would tend to lean towards an ignition problem. Sometimes the ignition control module / coil start to screw up once they get hot. But, it could just as well be a wiring problem -- did you check for any burnt wires (around exhaust and whatnot)?


I'll let someone else step in...
Alex94TAGT is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2005, 08:28 PM   #3
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: ATL
Posts: 86
Default

i also replaced to ignition module to no avail.....it still turns over just does not crank
Quikws6 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2005, 11:57 AM   #4
TECH Resident
iTrader: (8)
 
SAPPER's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Halfway back on the Highway to Hell...again!
Posts: 977
Default

I agree w/ Alex, ALDL= scan
SAPPER is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:58 PM.