GROUND WIRES ON THE ENGINE...installed LTs and need some help...PLEASE! - LS1TECH

Log In 


Generation III External Engine a.sponlink:link {font-size: 9px;} img.surround{ border-color: #000000; border-width:1px; margin-bottom: 9.5px; } span.sponsortext { font-size: 10px; }
LS1 | LS6 | Bolt-Ons | Intakes | Exhaust | Ignition | Accessories

GROUND WIRES ON THE ENGINE...installed LTs and need some help...PLEASE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-07-2006, 07:18 AM   #1
TECH Apprentice
Thread Starter
iTrader: (3)
 
MICAH HERRON's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Johnsonville, SC; but orginally from GAINESVILLE, FL
Posts: 360
Default GROUND WIRES ON THE ENGINE...installed LTs and need some help...PLEASE!

I installed some long tubes on the car and I know I had to disconnect some grounds to the block. Can anyone remember, is there two grounds on the driverside?

I thought there was, but I can't remember for a fact.

Thanks!
MICAH HERRON is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 07:25 AM   #2
TECH Apprentice
iTrader: (1)
 
Jhankinson's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Port Charlotte, FL
Posts: 314
Default

there is one ground strap that runs from the block...just in front of the drivers motor mount...it routes into the harness around where the alternator wiring is....then there is grounds on the backside of the drivers head. As far as I know...thats the only ones on that side of the engine. If someone else remember any more...please chime in.

Josh-
Jhankinson is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 07:49 AM   #3
TECH Apprentice
Thread Starter
iTrader: (3)
 
MICAH HERRON's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Johnsonville, SC; but orginally from GAINESVILLE, FL
Posts: 360
Default

Quote:
Originally Posted by Jhankinson
there is one ground strap that runs from the block...just in front of the drivers motor mount...it routes into the harness around where the alternator wiring is....then there is grounds on the backside of the drivers head. As far as I know...thats the only ones on that side of the engine. If someone else remember any more...please chime in.

Josh-
Thanks, what about the passenger side, there is just the one correct?
MICAH HERRON is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 08:13 AM   #4
LS1TECH Sponsor
iTrader: (33)
 
Steve Burger's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Out on the farm in Central IL
Posts: 4,403
Default

One from the drivers head is for the O2 sensors. One from the drivers side of the block is for the Alternator. One from the passengers side of the block is for the battery and starter.

I added one from the Pass head to the firewall. It helped a lot.
Steve Burger is online now   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 09:13 AM   #5
TECH Apprentice
Thread Starter
iTrader: (3)
 
MICAH HERRON's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Johnsonville, SC; but orginally from GAINESVILLE, FL
Posts: 360
Default

Quote:
Originally Posted by Steve Burger
One from the drivers head is for the O2 sensors. One from the drivers side of the block is for the Alternator. One from the passengers side of the block is for the battery and starter.

I added one from the Pass head to the firewall. It helped a lot.
I am pretty sure now that I forgot the black ground wire that goes with the metal ground wire to the block on the drivers side.

Micah
MICAH HERRON is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 10:15 AM   #6
777
Moderator
iTrader: (21)
 
777's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Jacksonville, FL
Posts: 6,695
Default

Quote:
Originally Posted by Steve Burger
I added one from the Pass head to the firewall. It helped a lot.
What did it help with
777 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 10:24 AM   #7
LS1TECH Sponsor
iTrader: (33)
 
Steve Burger's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Out on the farm in Central IL
Posts: 4,403
Default

I had a bad hesitation when it was damp. All of the other drounds were OK but when I added one it cleaned everything up. May have just been my car. But for 2.00 it worked.
Steve Burger is online now   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 05:28 PM   #8
TECH Apprentice
Thread Starter
iTrader: (3)
 
MICAH HERRON's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Johnsonville, SC; but orginally from GAINESVILLE, FL
Posts: 360
Default

Found the problem...over looked a second ground wire on the driver side, the car is running strong now.
MICAH HERRON is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:05 PM.