Finally an f-body owner- NYC. - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > WELCOME TO LS1TECH > Introductions & Greetings
Log In 

Introductions & Greetings
New to the site? Say hello!

Finally an f-body owner- NYC.

Thread Tools Search this Thread
Old 08-15-2012, 06:44 PM   #1
TECH Apprentice
Trader Rating: 2
Join Date: Aug 2012
Location: Brooklyn, NY
Posts: 310
Default Finally an f-body owner- NYC.

I've been lurking for a few weeks, but just picked up my Trans Am a week ago. So far I enjoy driving it a lot, almost as much as my old Fiero hehe.

Here are specs:

95 T/A with 196k on the clock, PO told me its got a 96 engine and trans with 98k on it.

K&N intake, edelbrock mid length headers, MSD opti, underdrive pulley, 160* T-stat. Exhaust is 3" all the way back dumped right behind the axle, has the tiniest muffler I've seen- not sure what it is yet but its on the raspy side to my liking. Has a tuned PCM, not sure what kind but I can't get it to link so I can scan it

T56 with Pro 5.0 Shifter plus Louis Short stick and Hurst white ball shift ****.

Rear- Strange 12 bolt with 3.73

Suspension- Bilstein shocks, BMR lower arms and panhard bar.

Wheels- 90s ZR1 9.5 front 11 rear

It needs attention in a few areas, I'm hoping you guys can point me in the right direction as I've been searching the forums about 1 specific issue and haven't found an answer. More on that later, here are some pics! (I love how it looks- its so clean from the interior to the frame being 1000% rust free!).

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

And next to the beast I'm selling now, 99 GP SE converted to GTP clone running 3.4" and a bunch of other goodies. Feels faster than the T/A but I haven't run them together.

Click the image to open in full size.

The main issue bothering me is this noise when starting:

It happens when I let out the clutch in first, so far I think I've ruled out the- clutch/TOB/1st syncro/ clutch chatter. It is silent in reverse, and I ruled out the earlier things because it made the noise twice while I was in traffic creeping forward in gear and off the clutch. Not sure what it could be? Maybe 1st gear is worn/ has lost its fit and makes some noise at very low RPM?

It sounds like a light grinding/ chattering, fairly quiet but still bothersome.

Last edited by nitroheadz28; 08-15-2012 at 06:49 PM.
nitroheadz28 is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


All times are GMT -5. The time now is 09:34 PM.