what the hell!!! - LS1TECH

Log In 


New LS1 Owners - Newbie Tech Basic Technical Questions & Advice
Sponsored by:
Sponsored by:

what the hell!!!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-17-2011, 04:52 PM   #1
Launching!
Thread Starter
iTrader: (6)
 
stoning_volcom's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: MURICA
Posts: 253
Default what the hell!!!

I bought a 98 camaro z28 bought a month ago. long story short motor blew up and i just replaced it. not my throttle is sticking. this is not my throttle body. this has something to do with the cruise control box and it is sticking about and 8th open. so it gets stuck at bout 2500 rpm
stoning_volcom is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2011, 04:57 PM   #2
TECH Addict
iTrader: (21)
 
blk/slvr02ss's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Port Saint Lucie,Florida
Posts: 2,773
Default

Spray some WD40 or PB Blaster on the throttle shaft and loosen it up !
blk/slvr02ss is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2011, 05:05 PM   #3
Launching!
Thread Starter
iTrader: (6)
 
stoning_volcom's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: MURICA
Posts: 253
Default

Quote:
Originally Posted by blk/slvr02ss View Post
Spray some WD40 or PB Blaster on the throttle shaft and loosen it up !
already did that,......... so anything else? once again it is NOT the throttle body. has something to do with the cruise control module?
stoning_volcom is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2011, 08:15 AM   #4
TECH Fanatic
iTrader: (35)
 
RARON455's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Fort Worth Texas
Posts: 1,609
Default

Did you try lubing the cruise control cable,, maybe spray some PB blaster down in it??
RARON455 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2011, 08:07 PM   #5
Launching!
Thread Starter
iTrader: (6)
 
stoning_volcom's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: MURICA
Posts: 253
Default

ixed it had to tear the cruise control module apart and reset it.
stoning_volcom is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2011, 09:04 PM   #6
Teching In
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 6
Default

Hey stoning, how did you fix it. I think I am having the exact same problem. If I go WOT, it pegs at full throttle and bounces of rev limiter. Is this what was happening to you? I check the TB and it seems to work very smooth. I am truly at a loss for how to fix my car. I was about to replace my TB just in case. Its scary when it pegs at WOT or bounces off fuel cut off when I go to grab the next gear. Anyone else have any ideas? Thank you!
SilentArmy is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2011, 10:45 AM   #7
TECH Fanatic
iTrader: (45)
 
ragtopz28's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ft. Myers, FL
Posts: 1,304
Default

Check cable to ASR for slack. If you hammer the throttle and it sticks, the cable could be jumping up on lip of the cam/pulley and sticking between it and the plastic cover.
Mine did and it took me 5 kicks of the pedal before it jumped back in place.
Scary ****with a 15mph 90 degree curve fast approching.
Adjusted cable with no WOT issues to date.
ragtopz28 is online now   Reply With Quote
Reply


Tags
1998, 98, blaster, body, camaro, control, cruise, hell, ls1, pb, spray, stick, sticking, stuck, throttle

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:20 PM.