Serious Help with CODES?!??? - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > LS1-LS2-LS3-LS6-LS7 PERFORMANCE > PCM Diagnostics & Tuning
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


PCM Diagnostics & Tuning
HP Tuners | AutoTap | Diablo | MAF Translator | HPP3 | FAST | Gen7 | Big Stuff 3
Sponsored by
Diablo Sport

Serious Help with CODES?!???

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-03-2006, 02:13 PM   #1
TECH Enthusiast
 
Ryanmgaspard's Avatar
 
Trader Rating: 6
Join Date: Nov 2006
Location: Pineville, LA
Posts: 605
Send a message via Yahoo to Ryanmgaspard
Default Serious Help with CODES?!???

Car stumbles when heavy accelerating until you let off the gas. Sometimes will just die going down the road. Idle is good for 5 secs at a time then stumbles 1 sec then back. I have no engine mods. I did the TB bump stop mod and TB bypass mod.


Did a drill mod, flushed clutch master cylinder, replaced plugs and wires, replaced fuel filter, electronic cleaned MAF and fittings, tightened clamps on induction, tried to reset CEL, didn't work. Also have a new accessory belt. My new plugs and wires helped out with the bad idle and stumbling. I'm pullin codes:
P0102 MAF or VAF Circuit Low Input
P0103 MAF or VAF Circuit High Input
P0704 Clutch Switch Input / Circuit Malfunction
I got a new switch for clutch also and I'm still getting these codes.
Ryanmgaspard is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2006, 02:34 PM   #2
LS1TECH Sponsor
 
foff667's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Jul 2003
Location: Clermont, FL
Posts: 7,983
Send a message via AIM to foff667
Default

looks like theirs something wrong with the maf.
foff667 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2006, 03:52 PM   #3
TECH Enthusiast
 
Ryanmgaspard's Avatar
 
Trader Rating: 6
Join Date: Nov 2006
Location: Pineville, LA
Posts: 605
Send a message via Yahoo to Ryanmgaspard
Default

Ok unplugged battery, codes gone. Codes back on, P0102. Car stumbles at idle goes below 500rpms and sometimes gets back up or dies. Mostly dies. Feels like no gas is getting to it but there is because when it stalls I pump the gas and I see it go out the pipes... yes I know its smoke. Looks like the maf. I also did the tb bump stop mod and volts are at 4.68 but if I mash really hard the volts go to 4.74. Will this throw a code.
Ryanmgaspard is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2006, 06:45 PM   #4
LS1TECH Sponsor
 
foff667's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Jul 2003
Location: Clermont, FL
Posts: 7,983
Send a message via AIM to foff667
Default

tps & maf don't have a relation in this case, its your maf thats probably causing the issue, swap it with a good one to see if the condition goes away. If it does you know you need a new maf.
foff667 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2006, 07:07 PM   #5
TECH Enthusiast
 
Ryanmgaspard's Avatar
 
Trader Rating: 6
Join Date: Nov 2006
Location: Pineville, LA
Posts: 605
Send a message via Yahoo to Ryanmgaspard
Default

I just paid for a ported MAF from 98jonws6. $60 shipped. Hopefully it works.
Ryanmgaspard is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2006, 07:14 PM   #6
LS1TECH Sponsor
 
foff667's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Jul 2003
Location: Clermont, FL
Posts: 7,983
Send a message via AIM to foff667
Default

i usually recommend unmolested maf's, but good luck.
foff667 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2006, 07:14 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 06:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details