Braking issues above 65 - Advice needed - LS1TECH

Log In 


Suspension & Brakes Springs | Shocks | Handling | Rotors

Braking issues above 65 - Advice needed

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-10-2012, 11:12 PM   #1
Teching In
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Default Braking issues above 65 - Advice needed

Hello techer,

Well.. here's the story. I replaced my crap old rotors and pads back in September with centric rotors and Axxis ultimate pads from and rear, turns out.. above 60 or 70 mph when I slam the brakes at those speeds (or even moderately apply good pressure) the pedal hardens up and the car doesn't really stop at all (It's an 01 Z28).. it struggles to stop and sometimes theres even a burnt smell from all the heat built up. I only had the warped rotor vibrations with the set up I bought the car with. It's got stock calipers btw and they weren't seized when I had them off.

I've already bled my brakes thoroughly and it hasn't helped, the pads do create alot of dust but Im unsure if it's the pads being normal or them doing more work then they should. Around town they work just fine, mushy pedal even after the recent bleed... but they do stop under 55.

I may have a leaky master cylinder by the looks of it, suggestions on a course of action would be much appreciated.
BullittZ28 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:43 PM.