1999 trans am 4L60e shifting problems - LS1TECH



Automatic Transmission 4L60E | 4L80E | TH350 | TH400 | TH2004R | Powerglide | Converters | Shift Kits
Sponsored by:
Sponsored by:

1999 trans am 4L60e shifting problems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-22-2012, 08:44 PM   #1
Teching In
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Location: Alabama
Posts: 39
Default 1999 trans am 4L60e shifting problems

i have a 1999 Trans am with the 4L60e transmission. From a dead stop if you stomp on it it will hold in first gear until you let off the gas then it will shift to 2nd. But during normal driving it shifts hard from 1st to 2nd. Any help on this matter would be great.
snakeskinner1984 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 08:54 AM   #2
Teching In
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Location: Alabama
Posts: 39
Default

Bump.
snakeskinner1984 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 10:03 PM   #3
10 Second Club
iTrader: (4)
 
1_MEANZ28's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 466
Default

1st question Have u checks ur tranny oil? Is it low? Mabe if u swap the transmission filter ..tps sensor might be bad,
1_MEANZ28 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2012, 10:52 AM   #4
LS1TECH & Trucks Sponsor
iTrader: (24)
 
performabuilt's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: SUGAR LOAF PA
Posts: 10,553
Default

If you complain is it wont shift till you let off the throttle I would look at whats being commanded in data. If its the hard shift It may have a shift kit.
performabuilt is online now   Reply With Quote
Old 07-24-2012, 12:35 PM   #5
Teching In
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2011
Location: Alabama
Posts: 39
Default

Tranny oil is good looks good. And I'll try to have the data checked and I'll try to let u know thanks.
snakeskinner1984 is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4L60E down shift surge? solidaxel Automatic Transmission 8 07-20-2016 11:16 PM
Question about speed sensor wiring Ron Pfisterer Conversions & Hybrids 0 01-07-2016 08:14 PM
AT doesn't shift correctly from computer The Plastic Lizard Conversions & Hybrids 12 07-28-2015 09:33 PM
A4 Shifting Hard into 2nd f4rmost New LS1 Owners - Newbie Tech 6 07-15-2014 08:07 AM
Ls1/4L60e conversion computer issues clemsontiger Automatic Transmission 3 08-01-2012 07:53 AM


Tags
1999, 34, 4l60e, 99, change, filter, ls1, oil, position, problems, sensor, shifts, throttle, trans, transmission

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:40 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send