Notices
LS4 Performance Grand Prix GXP | Monte Carlo SS | Impala SS | LaCrosse Super

LS4 Oil Pressure Dilemma

 
Old 04-09-2019, 01:49 PM
  #1  
Teching In
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Default LS4 Oil Pressure Dilemma

My 2008 GXP intermittently shows Service Engine light. Code is due to oil pressure sensor malfunction. I put a gauge in place today and saw 40 psi at startup, which dropped to about 15 psi within a few minutes as the engine warmed. A fairly loud lifter tick showed up when the pressure was low. I took the car for a drive--about 10 miles--and rechecked the gauge. After thorough warmup, oil pressure now shows 35-40 psi at idle.

I thought the gage might be stuck, so I shut the engine down and it drops immediately to zero. Startup still shows 35-40 psi at idle.

Engine has 165,000 miles on it. Oil now in the engine is 5w-30. Filter is AC PF63. Oil consumption is about a quart per 1,200 miles.

Is there an explanation for the oil pressure variation as I described? Why does a hot engine show more oil pressure at idle than when first starting the engine?
bocoogto is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: