how bad did i mess up my tranny? - LS1TECH

Log In 


Automatic Transmission 4L60E | 4L80E | TH350 | TH400 | TH2004R | Powerglide | Converters | Shift Kits
Sponsored by:
Sponsored by:

how bad did i mess up my tranny?

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-12-2006, 11:33 PM   #1
TECH Apprentice
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Jul 2005
Location: las vegas, nv
Posts: 349
Default how bad did i mess up my tranny?

on my way home from my las vegas f-body meeting i ran into a eclipse that wanted to go, normally i wouldnt but i was going to go wot that night anyway to see how my recent tune affected the performance so i said what the hell. anyway he throws a few weak *** revs at me and then I let my lt+true dual combo show him the things to come, anyway i forgot to let the rpms drop down to idle before putting it into drive and the tranny banged into gear pretty hard. normally i baby my car so this really really pissed me off(at myself).
the tranny shifts fine and is showing no sign of any real damage(car only has 39k). just wondering how much damage I did and if I can rest easy because im really mad at myself right now for doing it, espiacally against a pos eclipse that i absolutely destroyed, what a waste of gas.
thanks Mike
white_camaro is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2006, 02:53 AM   #2
Banned
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,943
Default

Nothing, thats like doing a neutral drop, usually that will break the low roller, but if it works fine still it should be ok.
8a8mfh is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2006, 09:03 AM   #3
10 Second Club
iTrader: (44)
 
NXZ28's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Georgia
Posts: 610
Default

My wife used to do the same thing to our 95 Z all the time. She did not do it on purpose either. The tranny lasted to 100K.
NXZ28 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2006, 01:04 PM   #4
TECH Resident
iTrader: (7)
 
pSSycotic's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Houston,TX
Posts: 780
Default

dude i did that the other night!!! i was sooooo mad at myself...when i kinda get on it now it thumps..some people told me its jsut the tranny mount that might have broke..said its easy to fix and cost like $40. Anyone ever break this before? sorry to jack ur thread but for the past 3 days i have been sooo mad at myself for doin that
pSSycotic is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2006, 02:24 PM   #5
On The Tree
 
steez's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: surrey, b.c, canada
Posts: 140
Default

yeah i broke about 3 get a polly mount not a solid mount super easy to do and fix it ASAP other wise you will be like me and have to get a whole new rebuild
steez is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2006, 08:09 PM   #6
TECH Apprentice
Thread Starter
iTrader: (13)
 
Join Date: Jul 2005
Location: las vegas, nv
Posts: 349
Default

im pretty sure my trannies all right, it doesnt have any symptoms of any damage, i went wot right after doing it with the eclipse and it shifted fine with no thumps or anything. im just mad at myself for being so stupid, i think it was just the adrenaline going through me that made me lose my concentration.
white_camaro is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:23 AM.