Transmission laid down??? - LS1TECH

Log In 


Cadillac CTS-V 2004-2007 (Gen I)
The Caddy with an Attitude...

Transmission laid down???

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-15-2006, 08:19 PM   #1
Staging Lane
Thread Starter
 
Autom8r's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 58
Default Transmission laid down???

I ran my new-to-me 27,000 mile '04 V on a non bumper-to-bumper interstate a little over a week ago up to 85 - 95 MPH in 6th for the first time. It had a 6th gear vibration and roar that worsened with speed. All was well in 1 thru 5, problem only showed up in 6th.

I took it into the dealer and have been waiting over a week for a new tranny and diff rebuild ( the diff had a irritating whine). I haven't seen much on the forum about bum trannies. I could understand problems in the "hot" gears, but the double overdrive 6th never sees any punishment. The service writer at the dealer hasn't a clue, he just says "no sweat, it's all under warrranty".

Anyone else have this problem???

Dave
Autom8r is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2006, 10:23 PM   #2
TECH Fanatic
iTrader: (2)
 
nikon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,094
Default

I think it was this...it may not be, but are you sure they're rebuilding the trans??

http://www.cadillacfaq.com/faq/tsb/d...-04-17-003.pdf

and the whine, well most of us live with it...and turn the radio up, or install headers
nikon is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2006, 11:01 AM   #3
Staging Lane
Thread Starter
 
Autom8r's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 58
Default

Yeah.... still waiting for a tranny to come in. If it was drivrshaft imbalance it would be there in all gears. This only happens in 6th.... They have had the thing for over 10 days now...

Dave
Autom8r is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2006, 01:57 PM   #4
TECH Fanatic
iTrader: (2)
 
nikon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,094
Default

Quote:
Originally Posted by Autom8r
Yeah.... still waiting for a tranny to come in. If it was drivrshaft imbalance it would be there in all gears. This only happens in 6th.... They have had the thing for over 10 days now...

Dave

ah, missed that part..oh well.
nikon is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2006, 04:06 PM   #5
Staging Lane
Thread Starter
 
Autom8r's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 58
Default

The V was gone for 2 weeks to the day, but it now has a brand new '06 trans and '06 diff. About $7,400.00 in GM warranteed repairs. I drove it from Nashville to Panama City, FL yesterday, no more diff whine and smooth as silk in 6th. I hope this setup holds up!!

Andrews Cadillac service dept. ROCKS!!!!

Dave
Autom8r is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2006, 11:35 PM   #6
Staging Lane
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 53
Default New tranny only took 2 days

Quote:
Originally Posted by Autom8r
The V was gone for 2 weeks to the day, but it now has a brand new '06 trans and '06 diff. About $7,400.00 in GM warranteed repairs. I drove it from Nashville to Panama City, FL yesterday, no more diff whine and smooth as silk in 6th. I hope this setup holds up!!

Andrews Cadillac service dept. ROCKS!!!!

Dave
I took my car in for a tranny and it only took them 2 days. I would have liked them to have had it longer because I fell in love with the loaner Tahoe they gave me. Selling my V so if anyone is out in Southern California E-mail me about it. info@watchitsell.net
Sullen Clothing is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 08:49 AM   #7
Staging Lane
Thread Starter
 
Autom8r's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 58
Default

The delay was due to GM corporate approvals necessary to get the warranty work done. Once they got the parts it was done in a day...

Dave
Autom8r is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2006, 11:47 AM   #8
On The Tree
 
Florian's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 137
Default

it has to do with the dual disc flywheel setup. Happened to my V as well. Got a new tranny out of it.

F
Florian is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
T56 problems Famous556 Cadillac CTS-V 2004-2007 (Gen I) 16 10-12-2013 06:46 PM
Won't up shift at wot!!! Junkyarddog89 Automatic Transmission 53 05-16-2012 06:38 PM
NEW "super" 4L60E not shifting into 4th gear! :S DVS LT1 Automatic Transmission 24 10-06-2010 09:14 PM
2004 GTO Buy Back BigGoat Pontiac GTO 2004-2006 19 04-04-2005 12:53 PM
Possible T56 Problems?? Need help! SilverTAWS6 Manual Transmission 6 06-24-2003 10:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:07 PM.