Notices
LS4 Performance Grand Prix GXP | Monte Carlo SS | Impala SS | LaCrosse Super

Impala SS only runs right w/ scanner

 
Old 04-21-2019, 10:58 PM
  #1  
Teching In
Thread Starter
 
parlie's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: MO
Posts: 24
Default Impala SS only runs right w/ scanner

Hey guys,
I recently purchased a 2008 Impala SS knowing it had some electrical issues. Here's the story; guy I bought it from said car worked great until he had a "mom and pop" shop replace the transmission. After that, it developed electrical issues where the car will only run correctly if it has a code reader plugged in to the obd2 port. When the scanner is plugged in the car runs normal with no codes or issues. When the scanner is unplugged, the idle starts to wonder up and down then I get a "service stabilitrak" message along with u0073 and p2544 codes. The traction control light also flickers on and off (it is not consistently blinking). From what I've looked at, it should be a ground wire that is loose or pinched some where. I've tested all the grounds I can see and they check out fine. I've also read it can be a faulty computer but the dealership service records he provided me say that tests on the ecm and tcm came out good. I'm sure there's something I'm over looking. I have very basic knowledge of electrical stuff so bare with me. Thanks!
parlie is offline  

Thread Tools
Search this Thread

About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: