Notices
PCM Diagnostics & Tuning HP Tuners | Diablo | Pantera EFI

stock 6.0 swap Strange MAP readings- Is this normal?

 
Old 08-28-2014, 12:00 PM
  #1  
Staging Lane
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 62
Default stock 6.0 swap Strange MAP readings- Is this normal?

I've installed a stock 6.0/4l60e/harness/pcm from an 04 denali in my 86 k10 as a fun work truck project. I had Steve Frost do my mail order (just delete VATS/rear o2's/emissions- keep it stock)as I had a good experience with my monte carlo swap. I've noticed the truck seems to be running rich so I hooked up my scanner (full access snap on) and the MAP sensor seems to be reading a little wonky. At KOEO It reads around 32" vacuum. Unplugged it reads 2" I think. I would assume it should read 0" at open atmosphere. At idle it reads about 8-10"; With a mechanical vacuum gauge installed in the port next to it, I get a normal 20" vacuum at idle. I figured the sensor was bad, so I swapped it out with another used one, only to have the exact same readings. Do these readings sound right for LS MAP sensor? Or is my tune off for some reason? Thanks!
sixtoes1313 is offline  
Old 08-28-2014, 01:19 PM
  #2  
Staging Lane
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 62
Default

Had the chance to diag another 5.3 LS truck- took note of the MAP readings. It more or less does the same thing. 10ish " at idle, and 30" KOEO. I suppose it's normal. Just seems odd!
sixtoes1313 is offline  
Old 08-28-2014, 01:27 PM
  #3  
TECH Senior Member
iTrader: (25)
 
2xLS1's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Warr Acres, OK
Posts: 5,654
Default

See if you can configure your scanner to read MAP in units of kPa.
2xLS1 is offline  
Old 08-31-2014, 03:15 PM
  #4  
TECH Regular
iTrader: (3)
 
Hart_Rod's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: NW FL
Posts: 429
Default

That's exactly what it should read. KOEO it should read approximately 14.7 psi at sea level (or 100 KPA), which coverts to 30" Hg.

http://www.endmemo.com/sconvert/psiinhg.php
Hart_Rod is offline  
Old 09-01-2014, 11:44 PM
  #5  
On The Tree
 
LosLS2's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: West Palm Beach, FL
Posts: 176
Default

Originally Posted by Hart_Rod View Post
That's exactly what it should read. KOEO it should read approximately 14.7 psi at sea level (or 100 KPA), which coverts to 30" Hg.

http://www.endmemo.com/sconvert/psiinhg.php
Boost/Vacuum Gauges Read InHg of vacuum with 0 being at 100ish kpa or 5 volts (1 bar map). That's why it's a bit confusing.


LosLS2 is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: stock 6.0 swap Strange MAP readings- Is this normal?


About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: