I feel dumb... - LS1TECH



Pontiac GTO 2004-2006 The Modern Goat

I feel dumb...

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-06-2016, 08:49 PM   #1
Teching In
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2015
Location: Michigan
Posts: 46
Default I feel dumb...

I haven't been on in a while and they changed the site a bit. Believe I posted in wrong area. This is what I had posted...
"Hey everyone just curious... 04 A4 GTO, I hadn't had it out in a few days, get in it on a colder night. Not even on the road for a minute and then Engine Temperature Hot comes across my display. Gauge shoots up to very hot. Even though I know it's impossible for it to start overheating that quick especially given the outside temp and the fact I had only been driving it for a minute I still shut it off. Turned back on, hasn't shown up in the few days since. Next time I get in to drive it, low coolant light comes on. Shut it off, back on, and it doesn't return. Anyone have any idea what this could be? I have had problems with the gauge cluster in the past. Says tank is full but only takes 7/8ths of a tank. Going 25 I hit the accelerator and it shoots up to 200mph and will continue to glitch until I turn it off and restart it. Even the radio has scared the crap out of me... normal volume and then it shoots up. But yeah, any input would be greatly appreciated. Thanks guys."
LS1Goat2004 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2016, 09:47 AM   #2
12 Second Club
iTrader: (3)
 
svede1212's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Grand Rapids, Michigan
Posts: 1,509
Default

I felt dumb once but she left me a long time ago and I don't feel her anymore. The '04s in particular had glitchy clusters especially the one where the temp shoots up. Way back when it seems like there was a software flash the dealer could do to improve it. In 12 years with mine I've had it do it twice. Both times shutting the car off and then back on cleared it. I don't think the radio however isn't part of that. Have you ever checked to see if your BCM bundle has been insulated against shorting out?
svede1212 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2016, 06:50 AM   #3
TECH Enthusiast
 
Felix C's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Miami, FL
Posts: 519
Default

Quote:
Originally Posted by LS1Goat2004 View Post
I haven't been on in a while and they changed the site a bit. Believe I posted in wrong area. This is what I had posted...
"Hey everyone just curious... 04 A4 GTO, I hadn't had it out in a few days, get in it on a colder night. Not even on the road for a minute and then Engine Temperature Hot comes across my display. Gauge shoots up to very hot. Even though I know it's impossible for it to start overheating that quick especially given the outside temp and the fact I had only been driving it for a minute I still shut it off. Turned back on, hasn't shown up in the few days since. Next time I get in to drive it, low coolant light comes on. Shut it off, back on, and it doesn't return. Anyone have any idea what this could be? I have had problems with the gauge cluster in the past. Says tank is full but only takes 7/8ths of a tank. Going 25 I hit the accelerator and it shoots up to 200mph and will continue to glitch until I turn it off and restart it. Even the radio has scared the crap out of me... normal volume and then it shoots up. But yeah, any input would be greatly appreciated. Thanks guys."
Crazy gauge syndrome may be exposed BCM wires beneath the glovebox striking metal.
Felix C is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine temp hot/Low coolant... LS1Goat2004 Generation III Internal Engine 4 11-05-2016 08:12 PM
Engine overheats, then returns to normal. Fullblast Generation III External Engine 65 01-27-2016 08:00 AM
4L60E firm&crisp part throttle, WOT shift points high Black LS1 T/A Automatic Transmission 4 08-28-2015 07:51 PM
Avalanche AC Question WS6_Veteran Racer's Lounge 5 08-17-2015 09:05 AM
Radio wiring glitch? Loses power for a second, then turns back on. HotWhipT/A Stereo & Electronics 20 04-03-2014 02:38 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:32 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send