Go Back   LS1TECH > RACING DEPARTMENT > Drag Racing Results
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Drag Racing Results Track Times | Records | Testing Info
Timeslip Database CLICK HERE

First time at track with boltons, doing worse then when I was stock!!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-11-2011, 06:47 PM   #1
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
mcalus's Avatar
 
Trader Rating: 13
Join Date: Nov 2007
Location: Chelsea, Michigan
Posts: 1,880
Default First time at track with boltons, doing worse then when I was stock!!

Full boltons -gears and udp.

Best run out of 6

2.0108 60 ft
9.0429 1/8th
77.99 mph at 1/8th
13.9620 1/4 mile
99.98 mph at 1/4

I'm hooking but I'm boging afterwards...

Suggestions?
__________________
1993 Z28 Camaro M6 - 355, LE 226/232 .576/.571 110, OBX SS LT's, SS ORY, 2OTL, EWP, K&N CAI, LCA's & Relocation brackets, SFC's, BMR drop, 17x11 10 spokes with 315 NT05R's 347rwhp / 367rwtq- SOLD
1999 Z28 Camaro M6 - Full bolt-ons - SOLD
mcalus is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 08:10 PM   #2
11 Second Club
Garage is empty, add now
 
jeepers_88's Avatar
 
Trader Rating: 13
Join Date: Dec 2008
Location: Cape Coral, Florida
Posts: 365
Default

slip the clutch a little longer and get a little more aggressive with the throttle. Just dumping the clutch with only bolt ons is going to do anything for you. You just need to get aggessive with the clutch slip and get more seat time. Its an art trying to launch m6 cars, takes lots of practice
__________________
2002 WS6 cammed and sprayed- Sold
1999 C5 nassau blue FRC- Up for Sale
jeepers_88 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 09:02 PM   #3
TECH Junkie
Garage is empty, add now
 
s346k's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: May 2005
Location: johnson co.
Posts: 3,433
Default

what's the da where you are racing?

something is WRONG with that car. 77 mph in the 1/8? what did the car go stock?

i did some "mods", if you can call them that, do the ta. it got much slower, as well, but still did better than that haha.
__________________
no more lsex in my garage. caught vette fever, though.
s346k is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 09:59 PM   #4
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
mcalus's Avatar
 
Trader Rating: 13
Join Date: Nov 2007
Location: Chelsea, Michigan
Posts: 1,880
Default

Not positive on da, I think it's around 6-700ish.

I'll have to look at my old slips to see what I was running stock
__________________
1993 Z28 Camaro M6 - 355, LE 226/232 .576/.571 110, OBX SS LT's, SS ORY, 2OTL, EWP, K&N CAI, LCA's & Relocation brackets, SFC's, BMR drop, 17x11 10 spokes with 315 NT05R's 347rwhp / 367rwtq- SOLD
1999 Z28 Camaro M6 - Full bolt-ons - SOLD
mcalus is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 02:13 AM   #5
TECH Apprentice
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: 0
Join Date: May 2008
Location: Charlotte,NC
Posts: 351
Default

Something is wrong with your car or you're the slowest shifter that this world has ever seen to pull 77/99 MPH with that DA.
__________________
00 C5: LG Streets, NX 150 shot, FLT Level 4, FTI 3600
Quick Sh0t xMLx is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 11:33 AM   #6
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
mcalus's Avatar
 
Trader Rating: 13
Join Date: Nov 2007
Location: Chelsea, Michigan
Posts: 1,880
Default

It feels so strong. I don't know what could be wrong with the car...
__________________
1993 Z28 Camaro M6 - 355, LE 226/232 .576/.571 110, OBX SS LT's, SS ORY, 2OTL, EWP, K&N CAI, LCA's & Relocation brackets, SFC's, BMR drop, 17x11 10 spokes with 315 NT05R's 347rwhp / 367rwtq- SOLD
1999 Z28 Camaro M6 - Full bolt-ons - SOLD
mcalus is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 12:16 PM   #7
TECH Apprentice
2001 Chevrolet Camaro
 
Xtreme864's Avatar
 
Trader Rating: 14
Join Date: Mar 2009
Location: Greenville, SC
Posts: 368
Default

I was going to say tune but i see you got a mail order. That was my issue, I ran 8.70's in the 1/8th stock, then put full longtube back exhaust on and lid/ported tb etc. and still ran 8.70's and actually ran 8.80s on slicks and couldnt break anything over 83mph. Got a full street/dyno tune and put 3.73's in it (huge upgrade from 2.73's) and she went 8.20's at 84 after touching the limiter. But mine being an auto helps alot at the strip, I know it's alot trickier in a 6 speed.
__________________

2001 Camaro Z28-Sold :/
2005 Colorado Xtreme- All show, No go.-Sold.
2002 Camaro Z28 SOM- Back in the game!!
Xtreme864 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 01:37 PM   #8
12 Second Club
Garage is empty, add now
 
transamtom's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Aug 2004
Location: Niagara Falls Ont. Canada
Posts: 535
Default

I am going to agree with a couple of the other posters...there is something wrong with your car.

Get a Tech2 type scanner and see what she is saying in real time as your driving around.

Don't run it at the strip until you figure it out or it may get expensive.
__________________
2010 Camaro SIM 2SS/RS A6 2.04 60ft 13.08 at 107.82
1999 TA A4 NBM
1.75 60ft 12.265 at 110.52
transamtom is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 06:08 PM   #9
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
mcalus's Avatar
 
Trader Rating: 13
Join Date: Nov 2007
Location: Chelsea, Michigan
Posts: 1,880
Default

Can you elaborate a little on the tech 2? How much is that scanner going to run me? Where can I get one?

Also, would a idle issue put the car in a weird mode?
__________________
1993 Z28 Camaro M6 - 355, LE 226/232 .576/.571 110, OBX SS LT's, SS ORY, 2OTL, EWP, K&N CAI, LCA's & Relocation brackets, SFC's, BMR drop, 17x11 10 spokes with 315 NT05R's 347rwhp / 367rwtq- SOLD
1999 Z28 Camaro M6 - Full bolt-ons - SOLD
mcalus is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 10:04 PM   #10
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
mcalus's Avatar
 
Trader Rating: 13
Join Date: Nov 2007
Location: Chelsea, Michigan
Posts: 1,880
Default

I just think it's crazy that something could be possibly wrong when the 3 years I have owned it not a single sign of something wrong. I get decent gas milage, no piston slap on the cold mornings, no odd noises, ... It's weird, I agree, my driving isnt the greatest but 14.0s isn't cutting it for me.
__________________
1993 Z28 Camaro M6 - 355, LE 226/232 .576/.571 110, OBX SS LT's, SS ORY, 2OTL, EWP, K&N CAI, LCA's & Relocation brackets, SFC's, BMR drop, 17x11 10 spokes with 315 NT05R's 347rwhp / 367rwtq- SOLD
1999 Z28 Camaro M6 - Full bolt-ons - SOLD
mcalus is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2011, 10:26 AM   #11
TECH Resident
Garage is empty, add now
 
Golf&GM's Avatar
 
Trader Rating: 20
Join Date: Jul 2006
Location: Roanoke, VA
Posts: 865
Default

Check the plugs, make sure ALL the wires are snapped on the plugs and not touching the headers, and check the o2 sensors. Be sure all the little normal maintence items are in good shape, too often it's a simple fix. You're seriously down on power though, especially in that DA.

Did any other LS1 f-bodies run up there? Were your times close to theirs?
__________________
Golf&GM is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2011, 10:39 AM   #12
On The Tree
Garage is empty, add now
 
00ls1z's Avatar
 
Trader Rating: 1
Join Date: Jul 2010
Posts: 131
Default

Maybe u just got a Monday built car.. Lol.. Something is def wrong.. Take it to a shop.. Maybe they can find something
00ls1z is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2011, 12:08 PM   #13
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
mcalus's Avatar
 
Trader Rating: 13
Join Date: Nov 2007
Location: Chelsea, Michigan
Posts: 1,880
Default

My buddy ran, we both have the same mods, he is A4 but swapped in a set of 3.42s. He was running 12.7s. He is also on drag radials.

I'll have to check plugs and wires since I installed new ones during LT and LS6 intake install.

I'm not going to take my car to a shop and have them "diagnos" it for 100 bucks. I'm going to look into it first.

Would an idle problem make me down on power??
__________________
1993 Z28 Camaro M6 - 355, LE 226/232 .576/.571 110, OBX SS LT's, SS ORY, 2OTL, EWP, K&N CAI, LCA's & Relocation brackets, SFC's, BMR drop, 17x11 10 spokes with 315 NT05R's 347rwhp / 367rwtq- SOLD
1999 Z28 Camaro M6 - Full bolt-ons - SOLD
mcalus is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2011, 04:35 PM   #14
12 Second Club
Garage is empty, add now
 
transamtom's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Aug 2004
Location: Niagara Falls Ont. Canada
Posts: 535
Default

Quote:
Originally Posted by mcalus View Post
My buddy ran, we both have the same mods, he is A4 but swapped in a set of 3.42s. He was running 12.7s. He is also on drag radials.

I'll have to check plugs and wires since I installed new ones during LT and LS6 intake install.

I'm not going to take my car to a shop and have them "diagnos" it for 100 bucks. I'm going to look into it first.

Would an idle problem make me down on power??
The Tech2 scanner is the type the dealerships have,snap on also makes one.

You could also use tuning software like HP Tuners, LS1 Edit ect.

You mention an idle problem.

Is it hunting and surging like a vacuum leak?

Check for a vacuum leak with carb cleaner or brake cleaner spraying around possible leak sources with the engine running like the EGR tube on the intake.

If the idle picks up or stabilizes you found your leak.

Check your PCV system,you may be shocked at what you find.

Check the clean air side on the TB for signs of oil.

I would start with all the easy stuff,clean the MAF,TB and change your plugs and wires.

Get some heat shield sleeves from Summit for your wires if you find any melted from the heat.
__________________
2010 Camaro SIM 2SS/RS A6 2.04 60ft 13.08 at 107.82
1999 TA A4 NBM
1.75 60ft 12.265 at 110.52
transamtom is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2011, 05:59 PM   #15
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
mcalus's Avatar
 
Trader Rating: 13
Join Date: Nov 2007
Location: Chelsea, Michigan
Posts: 1,880
Default

I had a bad idle issue just after I put my lts, ory and ls6 intake on. I had to re route the Pcv system because mine fell apart when I was installing those mods. Anywho I got done file line and re routed it. Still had an idle issue. Researched the problem and realized I forgot to install a pcv valve. So I installed it and it idled great. then it started to idle high not nearly as high but not normal

Believe me I have sprayed the whole system down with starting fluid. Intake, pcv system, base of the intake. Torqued intake to spec and in proper sequence.

Plugs and wires are new. If I had a muss wouldn't I notice it? At least in fuel milage? Tb is clean, I have a catch can too.

Could my tune be off? Frost is pretty reputable with his tunes.
__________________
1993 Z28 Camaro M6 - 355, LE 226/232 .576/.571 110, OBX SS LT's, SS ORY, 2OTL, EWP, K&N CAI, LCA's & Relocation brackets, SFC's, BMR drop, 17x11 10 spokes with 315 NT05R's 347rwhp / 367rwtq- SOLD
1999 Z28 Camaro M6 - Full bolt-ons - SOLD
mcalus is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2011, 07:40 PM   #16
12 Second Club
Garage is empty, add now
 
transamtom's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Aug 2004
Location: Niagara Falls Ont. Canada
Posts: 535
Default

I can only go by my experience but my tune from Frost is spot on.

My car shifts perfectly and runs and drives great.

Your car is way down on power compared to other LS1's with the same mods, something is wrong.
__________________
2010 Camaro SIM 2SS/RS A6 2.04 60ft 13.08 at 107.82
1999 TA A4 NBM
1.75 60ft 12.265 at 110.52
transamtom is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2011, 07:43 PM   #17
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
mcalus's Avatar
 
Trader Rating: 13
Join Date: Nov 2007
Location: Chelsea, Michigan
Posts: 1,880
Default

Obviously, but that isn't solving my situation.
__________________
1993 Z28 Camaro M6 - 355, LE 226/232 .576/.571 110, OBX SS LT's, SS ORY, 2OTL, EWP, K&N CAI, LCA's & Relocation brackets, SFC's, BMR drop, 17x11 10 spokes with 315 NT05R's 347rwhp / 367rwtq- SOLD
1999 Z28 Camaro M6 - Full bolt-ons - SOLD
mcalus is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 08:29 PM   #18
12 Second Club
Garage is empty, add now
 
transamtom's Avatar
 
Trader Rating: 7
Join Date: Aug 2004
Location: Niagara Falls Ont. Canada
Posts: 535
Default

Quote:
Originally Posted by mcalus View Post
Obviously, but that isn't solving my situation.
You cant say I didn't try.

Plus it was a free thread bump to keep it current
__________________
2010 Camaro SIM 2SS/RS A6 2.04 60ft 13.08 at 107.82
1999 TA A4 NBM
1.75 60ft 12.265 at 110.52
transamtom is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 10:51 PM   #19
TECH Fanatic
Garage is empty, add now
 
mcalus's Avatar
 
Trader Rating: 13
Join Date: Nov 2007
Location: Chelsea, Michigan
Posts: 1,880
Default

Sorry, wasn't trying to be a dick, just frustrated by the situation
__________________
1993 Z28 Camaro M6 - 355, LE 226/232 .576/.571 110, OBX SS LT's, SS ORY, 2OTL, EWP, K&N CAI, LCA's & Relocation brackets, SFC's, BMR drop, 17x11 10 spokes with 315 NT05R's 347rwhp / 367rwtq- SOLD
1999 Z28 Camaro M6 - Full bolt-ons - SOLD
mcalus is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 11:36 PM   #20
TECH Fanatic
2002 Chevrolet Camaro
My Garage
 
baalic's Avatar
 
Trader Rating: 8
Join Date: Aug 2009
Location: Amarillo
Posts: 1,209
Default

Well bone stock tonight I just ran a 14.5@98 . Welcome to my club..
baalic is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 11:36 PM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - JOBS
Emails & Contact Details