who has bought a Fab 9 from MWC and have there ABS/TCS working? - LS1TECH

Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > Gears & Axles
Log In 
Search


Gears & Axles
Driveshafts | Rearends | Differentials | Gears | 12 Bolt | 9 Inch | Dana
Sponsored by
JawsGear


View Poll Results: Who has working abs/tcs with a MWC FAB 9"
Yes, my abs/tcs is working 5 83.33%
No, it is not working 1 16.67%
pulled the fuse- disabled abs/tcs 0 0%
Multiple Choice Poll. Voters: 6. You may not vote on this poll

who has bought a Fab 9 from MWC and have there ABS/TCS working?

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-06-2012, 08:59 PM   #1
TECH Resident
 
Trader Rating: 4
Join Date: Mar 2011
Location: Lancaster County, PA
Posts: 951
Default who has bought a Fab 9 from MWC and have there ABS/TCS working?

really wanna get one, and my only concern is functioning abs. i saw that mega thread on non working abs with fab 9s, and really wanna keep all that stuff working......MWC says that none of there in house installs have had issues, and they say that they have only heard of 4-5 cases of this happening........anyway, i really just want a simple yes mine worked or no it didnt work and if you were able to get it working
Floorman279 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2012, 09:32 PM   #2
TECH Apprentice
 
javier1730's Avatar
 
Trader Rating: 15
Join Date: Jun 2009
Location: Miami, FL
Posts: 319
Default

I havent drive mine much, but the little driving i have done , i have had 0 issues, its a really nice piece,.its a shame its under the car And no one can see it...And MWC customer service its outstanding. Good luck with your decision.

Last edited by javier1730; 07-06-2012 at 10:39 PM.
javier1730 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 03:55 PM   #3
12 Second Club
 
Trader Rating: 2
Join Date: Sep 2009
Location: Jefferson City MO
Posts: 294
Default

They installed mine and it works
__________________

01 Formula | M6 | TR224 Cam | Long Tubes | MWC Fab 9 Truetrac 3.50s | Monster Level 3 | Tick Level 3 | SFCS | Suspension | 6LE Splitter | 12.6@ 113 soo far
Egg1456 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 07:55 PM   #4
11 Second Club
 
Trader Rating: 5
Join Date: Apr 2007
Location: Alma, MI
Posts: 472
Default

3 channel here and it works perfect
__________________
-Jeremy
Y2K Pontiac Firebird Formula
H/C/I, MWC 9", Faceplated T56, McLeod RXT, Nitrous
New Times coming soon
nocooler is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2012, 10:08 AM   #5
TECH Resident
 
Trader Rating: 4
Join Date: Mar 2011
Location: Lancaster County, PA
Posts: 951
Default

where are all the guys from that big thread on help me get my abs working?
Floorman279 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2012, 01:49 AM   #6
TECH Senior Member
 
01ssreda4's Avatar
 
Trader Rating: 89
Join Date: Aug 2007
Location: Turnin' Wrenches Infractions: 005
Posts: 20,210
Default

Mine isnt working on my Strange 12bolt either. 4 channel.
__________________

01 SS Rally Red A4 #4987, 04 Yukon XL Denali, 99 Cadillac STS-SOLD
01ssreda4 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 10:35 AM   #7
TECH Apprentice
 
mterveen's Avatar
 
Trader Rating: 2
Join Date: Jun 2007
Location: Spearfish SD
Posts: 351
Default

i think you need to be more specific, ie 3 ch or 4 ch. i haven't heard of many 3 ch not working but have heard of a number of 4 ch that have problems. also, although it wasn't installed at their business i did order a fully assembled rearend so all i had to do was bolt the sensors back in. i am scheduling an appt with the local gm dealer to have them put there tech2 on it to try to isolate the problem. i hope it is a simple wiring problem vs a structural issue with the mwc rearend since it really is a nice piece.
__________________
-01 SS - red - M6 T Tops - #0447
APS TT,textralia 0z700/z,60# injectors,Lonnies double pumper,SpeedInc rails/return kit,918 springs,TR 7.4" pushrods,BMR KMember/PHB relocate,UMI Adj PHB/LCA/SFC,MWC 9"/TA,Z06 17x9.5 rims,!AIR,!MAF,2bar SD (HPTuners),3" dual over-the-axle exhaust,5" round magnaflows,ebay dual tips
mterveen is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 09:54 PM   #8
11 Second Club
 
SweeTbone's Avatar
 
Trader Rating: 8
Join Date: Feb 2005
Location: Toledo, OH
Posts: 2,521
Default

I've got nearly all my 500 miles of break in on my MWC 9" (480 miles, 20 left before I drop the fluid.) and everything is working as it should from the first install till now. No issues and I had them build and install everything. The only thing I did was swap over my wheel sensors. 4 channel rear here.
__________________

-2000 Maple Red Metallic Trans Am M6 :Kooks LTs w/ Flowmaster 1 Chambers Dumped ,PRC 5.3L 2.5 Heads, Torquer V3, FAST 90, MWC 9" 4.11 Wavetrac, Textralia Z-grip, Tick Adj. MC, 11.41 @ 122.3 MPH 445 RWHP, 392 ft/lbs
SweeTbone is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 09:56 PM   #9
TECH Fanatic
 
JUSTINSWS6's Avatar
 
Trader Rating: 0
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,082
Default

My mwc works fine 4 channel
__________________
JUSTINSWS6 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 08:50 PM   #10
TECH Fanatic
 
sway99bird's Avatar
 
Trader Rating: 22
Join Date: Jan 2008
Location: Vernon,TX
Posts: 1,451
Default

I wish I could tell you i'm waiting on mine.....
sway99bird is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 10:48 PM   #11
TECH Senior Member
 
01ssreda4's Avatar
 
Trader Rating: 89
Join Date: Aug 2007
Location: Turnin' Wrenches Infractions: 005
Posts: 20,210
Default

Whats the procedure for resetting the ABS light?
__________________

01 SS Rally Red A4 #4987, 04 Yukon XL Denali, 99 Cadillac STS-SOLD
01ssreda4 is offline   Reply With Quote
Reply


Tags
4ch, abs, axle, axles, channel, fab, fab9, install, ls1, ls1tech, mwc, problems, tcs, trans, worth


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 

All times are GMT -5. The time now is 07:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC2
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details