Go Back   LS1TECH > CHASSIS, SUSPENSION, APPEARANCE > General Maintenance & Repairs
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

General Maintenance & Repairs
Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds
Sponsored by
Gearstar Performance Transmissions

WTF did i break now? grinding sputtering...

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-10-2006, 08:48 PM   #1
TECH Apprentice
 
Trader Rating: 0
Join Date: Dec 2001
Location: nj
Posts: 384
Default WTF did i break now? grinding sputtering...

Ok was going down the road did a 2nd gear drop and all hell broke lose. As i was slowing down a horrible grinding sound occured, it sounded like it could have been my torque arm which i have broken quite a few times.

So yeah now on the way home the car is bouncing horribly from the rear like i'm on a friggen ride.

Now on the way home slowing down from like 40mph there is a horrible grinding which sounds like its coming from the right rear. I am not a mechanic but i have broken quite a few things on this car so i immediately checked the torque arm.

All the bolts were fine, nothing looked bent, everything else seemed ok, calipers were not loose.

Driving normal everything is ok except for the bouncing the grinding is not there etc, and its not there slowing down from say 20 or 30, just higher speeds like 40 and abrupt stops.

I am going to have someone look at it but if i can get a heads up please let me know. Thanks

Last edited by qwik3r; 03-11-2006 at 11:34 PM..
qwik3r is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2006, 11:35 PM   #2
TECH Apprentice
 
Trader Rating: 0
Join Date: Dec 2001
Location: nj
Posts: 384
Default

come on guys...ttt
qwik3r is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2006, 11:44 PM   #3
The Keyboard Cowboy
 
pdanrichey's Avatar
 
Trader Rating: 4
Join Date: Nov 2004
Location: Coconut Creek, FL
Posts: 768
Send a message via MSN to pdanrichey
Default

I can not help you sorry ttt
__________________

99 SS Convertible
GT 67 @7.5psi

40 - 95 mph pull
pdanrichey is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2006, 12:00 AM   #4
TECH Apprentice
 
Trader Rating: 0
Join Date: Dec 2001
Location: nj
Posts: 384
Default

well alrighty than, no need to get your posts up by responding with no answer than...
qwik3r is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2006, 12:42 AM   #5
TECH Apprentice
 
joshua32's Avatar
 
Trader Rating: 20
Join Date: Aug 2004
Location: Baytown, TX
Posts: 383
Default

rear end possibly? not for sure but wouldn't recommend driving it around like that for sure

Joshua
__________________
2006 Silver Toyota Tacoma Dbl Cab Prerunner v6 SR5 TSS
2005 Silverado...the big, bad 4.3 v6, black, short wheel base--SOLD
95 black T/A converted to ls1 front end, WS9 Outlaw hood, Jet Hot LTs, custom y w/dual cutouts, chrome 18x9.5/10.5 c5 z06 rims, All I need to do now is paint it
joshua32 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2006, 01:21 AM   #6
Launching!
 
Trader Rating: 1
Join Date: Jul 2005
Location: Fort Worth, Tx
Posts: 297
Default

Quote:
Originally Posted by qwik3r
well alrighty than, no need to get your posts up by responding with no answer than...
He was freakin bumping the post so more people would see it

Jack the rear up with the fronts chocked and spin your rear wheels, see if you have any abnormal noise... I don't know why you'd be bouncing unless it has some weird wheel hop, but you may have grenaded the rear or an axle/wheel bearing.

Did you mention a sputtering?
FunkyTownFBody is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2006, 09:44 AM   #7
Launching!
 
dyls1's Avatar
 
Trader Rating: 11
Join Date: Feb 2006
Location: So Cal
Posts: 223
Default

I would think it is the rear. The last time mine went it kinda acted like that except I poked holes through the cover which made it pretty obvious. And I was able to limp it to the shop that replaced it for me. Don't know if this helps much.
__________________
99 SS, M6, Moser 12 Bolt, 3.73's

408 and a bunch of smog legal parts with a baby cam
dyls1 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2006, 11:28 PM   #8
TECH Apprentice
 
Trader Rating: 0
Join Date: Dec 2001
Location: nj
Posts: 384
Default

well as i said its a 12 bolt moser and i barely ripped into it, i do not think it should have gone. I do not have any sputtering and i haven't been able to drive it cause of bad rain within the last few days, i will take it out again hopefully 2morrow and see if i can replicate something and see what i can come up with i really hope its not the damn rear.
qwik3r is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2006, 06:47 AM   #9
TECH Enthusiast
 
JakeY2KZ's Avatar
 
Trader Rating: 8
Join Date: Aug 2003
Location: T.H. Indiana
Posts: 583
Send a message via AIM to JakeY2KZ
Default

Sounds like you broke the ring gears. Open up the cover and take a look and I bet you'll find your problem.
__________________
02 Z06

580/520
JakeY2KZ is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2006, 12:27 AM   #10
TECH Apprentice
 
Trader Rating: 0
Join Date: Dec 2001
Location: nj
Posts: 384
Default

how much is something like that if i did indeed break the ring gear? Also would that make the car bounce up and down? I am thinking more along the lines of bent torque arm since it was a hard *** second gear bang, that would make sense if its bent it could be hitting the DS (eg grinding) and bad angle the rear might not be at the right angle hence bouncing.
qwik3r is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2006, 01:36 AM   #11
TECH Veteran
 
2002_Z28_Six_Speed's Avatar
 
Trader Rating: 19
Join Date: Aug 2005
Location: Wash, DC
Posts: 4,458
Default

crack tailshaft?
__________________
Current Rides:
*2004 Denali
*2003 Giant OCR1
Previous Rides:
2009 G8 GXP. M6. Magnacharger + Kooks full system
2002 Camaro. M6. Zex. 12 bolt. QA1. Pacesetters.
2002_Z28_Six_Speed is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2006, 01:36 AM
LS1Tech
Pontiac Firebird




Paid Advertisement
Reply


Tags
break, engine, grinding, sounds, sputtering


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



Join Ls1Tech

All times are GMT -5. The time now is 11:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS
Emails & Contact Details