View Full Version : 4.10s installed


ULTIMATEORANGESS
05-03-2012, 09:02 PM
just though id give an early review. i was told to be easy on them until theyre broke in. at first i didnt notice much. i had 3.73s which were completely destroyed. my tuner recommended 4.10s with my built and stalled auto.


my car is completely silent unlike before when i had constant whining and occasional vibration under minimal acceleration.


it revs up quicker with minimal effort and it doesnt rev that high even in OD at highway speeds.


the car even has less cam surge i guess you call it. overall everything just feels more solid i guess is the best way to describe it.

my reinforcement cover i had on for yrs always leaked so a stock one was put on. pisses me off but it didnt seem to help last time anyway.

i also had an adjustable torque arm and panhard bar added.

so a4 guys dont be worried about putting 4.10s in your car itll be fine. yes, itll suck up gas but its worth it.

FirstYrLS1Z
05-04-2012, 07:07 AM
^^^agree,I ran 4.56s' with an A4 for 4 years.

Grr
05-04-2012, 12:36 PM
love my 4.10s 4k stall and 28" tire, hard to beat on the street!

Spellbound
05-04-2012, 01:15 PM
Another vote for 4:10's in an A4. Loved it!

dutinsss
05-04-2012, 03:37 PM
what brand did you get? i love my 12 bolt with 4.10's behind my t-56 but they whine like crazy.

ULTIMATEORANGESS
05-04-2012, 07:46 PM
motives. thats what i had last time.

NVUSZ28
05-04-2012, 08:04 PM
Looking at your sig, do you believe you'll get into the 11's w/ 4.10's?

Cra-Z Larry
05-04-2012, 09:45 PM
had 4.10s in my 10bolt w/sup cover, it gave up after 175 runs!!! and that was with a vig4500 hanging the left front wheel. I've talked to you before at Etown, I have the hugger orange Z w/SS hood, upgraded to a moser12 w/373s... should have stayed w/4.10s! Good Luck! I'll see ya somewhere, might go to Etown on the May 12th for the EFI meet!!

ULTIMATEORANGESS
05-04-2012, 11:39 PM
Looking at your sig, do you believe you'll get into the 11's w/ 4.10's?

i have a completely different setup now so i sure hope so.


had 4.10s in my 10bolt w/sup cover, it gave up after 175 runs!!! and that was with a vig4500 hanging the left front wheel. I've talked to you before at Etown, I have the hugger orange Z w/SS hood, upgraded to a moser12 w/373s... should have stayed w/4.10s! Good Luck! I'll see ya somewhere, might go to Etown on the May 12th for the EFI meet!!

i think i remember but its been awhile. im planning on ATCO after these gears are broke in.

*02WS6TURK*
05-05-2012, 12:01 AM
I love rowing through the gears with the 4.10's in the back. Keeps me in that peak rpm range at all times :)

ULTIMATEORANGESS
05-05-2012, 12:57 AM
just took it out. it started pouring. i had to drive it slow since i have MTs and it was extremely tame. it doesnt rev high. car felt tight. 0 surge. im thrilled.

whytryz28
05-05-2012, 02:00 AM
mpg is so bad since I to 4.10 in my stalled A4 also.

No traction to save my life also.

Ethan[ws6]
05-05-2012, 02:01 PM
what brand did you get? i love my 12 bolt with 4.10's behind my t-56 but they whine like crazy.

Gears don't whine based on brand. If ANY gear set whines, it is because it was set up improperly.

fst_ls1
05-07-2012, 10:29 PM
4.10s are the way to go

GoFastKid
05-07-2012, 10:59 PM
;16277211']Gears don't whine based on brand. If ANY gear set whines, it is because it was set up improperly.

That is 100% false information. Even the guys at Jawz Gear will tell you that. Proper install is very important no doubt, but it's not the deciding factor weather the gears will whine or not. Even if they are installed to a "T".