Notices
Generation IV Internal Engine 2005-2014 LS2 | LS3 | LS7 | L92 | LS9

UPDATED- L92/L76/LS3 Engine Into 99-02 F-Body

 
Old 06-25-2017, 06:23 PM
  #221  
On The Tree
iTrader: (16)
 
KENS80V's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Oakbank, Manitoba
Posts: 135
Default

Pull the crank sensor out and confirm that the correct reluctor wheel is installed. There are pictures on the internet showing the visual differences between a 24 and 58 tooth reluctor wheel.

I've seen this happen with a GMPP crate engine as well. The wrong reluctor was installed.
KENS80V is offline  
Old 06-29-2017, 06:24 PM
  #222  
Teching In
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2014
Location: Waterford, MI
Posts: 39
Default


Thanks, but I know it's a 24x. I ordered the rotating assembly from eagle and build the motor myself.
blackbird-ls1 is offline  
Old 07-10-2017, 01:23 AM
  #223  
TECH Enthusiast
 
eb110americana's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: South Pasadena, CA
Posts: 716
Default

I just took a look at my cam extension wiring (LS3 into a '98 LS1 Trans Am). According to this diagram, the harness needs to swap wires 1 & 3 to adapt to the LS3 cam sensor (short extension bracket on the timing cover deleted). Is this correct? I swapped mine as it was just a straight extension, is that right?


eb110americana is offline  
Old 07-19-2017, 07:45 PM
  #224  
TECH Enthusiast
 
eb110americana's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: South Pasadena, CA
Posts: 716
Default

Anyone?
eb110americana is offline  
Old 08-06-2017, 11:00 AM
  #225  
Teching In
 
Join Date: Oct 2014
Location: se SD
Posts: 15
Default

when i did my swap i eliminated the factory 6.2 front cover wiring and just ran the ls1->ls3 extension harness right to the 6.2 cam sensor. and yes i had to switch the 2 wires in the extension harness. however, before i did actually switch the wires, my car would still start...it would crank for about 5 seconds with nothing, then the next attempt to start it would start. it would start every other attempt until i switched it. i never had any popping noise though during the no-starts
bad_bowtiexxx is offline  
Old 08-28-2017, 07:03 AM
  #226  
Teching In
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2014
Location: Waterford, MI
Posts: 39
Default

I switched the two too and still no luck.
blackbird-ls1 is offline  
Old 09-16-2017, 10:02 AM
  #227  
Teching In
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2014
Location: Waterford, MI
Posts: 39
Default

I sent the computer out to Texas Speed to be programmed and it starts and runs now! Thanks for all your help!!!!
blackbird-ls1 is offline  
Old 09-21-2017, 12:50 AM
  #228  
11 Second Club
 
hot98z28's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: fbg, tx
Posts: 66
Default Ls3 98

I did the swap into my 98 z28 skipping the extension pigtail, it fired right up, but I'm noticing sometimes it won't fire right away it take 2 sometimes 3 tries but it runs great idk what the problem could be. I assume it's the cam sensor
hot98z28 is offline  
Old 09-21-2017, 10:06 AM
  #229  
TECH Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Central Cal.
Posts: 10,145
Default

Switch outer 2 wires as in above post. Sounds like a classic case.
G Atsma is offline  
Old 09-21-2017, 10:16 AM
  #230  
cam
TECH Junkie
iTrader: (9)
 
Join Date: Apr 2004
Location: in the garage
Posts: 3,171
Default

No time to re-read this now but mine usually requires two cranks at cold start. If I spin it for a few seconds it will start but if I crank it quick, stop, then it fires. Its a complete GEN IV harness though, theres no 24x anything involved so a wire swap isnt my issue. Its another one of the small compromises I live with.

When its warm it fires on first crank.
cam is offline  
Old 04-12-2018, 09:28 PM
  #231  
TECH Addict
iTrader: (11)
 
No Juice's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Minnesota Corn Fields
Posts: 2,393
Default

So I can buy LS3 knock sensor and they will fit into the LSA block without having to tap the block for the older LS1 sensors, but what extension harness do I need ?
No Juice is offline  
Old 08-06-2018, 07:30 PM
  #232  
11 Second Club
 
hot98z28's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: fbg, tx
Posts: 66
Default

this will fit right into a 98 since i have one on mine and other than the sensor relocation everything fell right in and fired right up.
hot98z28 is offline  
Old 08-06-2018, 07:39 PM
  #233  
11 Second Club
 
hot98z28's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: fbg, tx
Posts: 66
Default

i did it on my 98 idk why everyone says it different. my ls3 intake and fuel rails hooked up to my stock fuel lines, got adapters for injectors
and fired right up even before tune.
hot98z28 is offline  
Old 05-14-2019, 03:19 AM
  #234  
Staging Lane
iTrader: (2)
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 51
Default

Hi all,

I have a 98 Trans Am LS1 T56 and am thinking of doing the L92 swap. A guy locally is selling an L92 complete with a PSI standalone harness and 411 computer. The motor was previously tuned by a reputable tuner. I think around 415 rwhp. Would I be able to use that harness and computer or so I need to use the harness and computer from the Trans Am? The motor already has the 24x reluctor wheel, and other stuff needed for this swap. Just trying to see if I can get away with using this standalone harness and save myself getting another tune.
Shift2007 is online now  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: UPDATED- L92/L76/LS3 Engine Into 99-02 F-Body


About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: