1999 Z28 broke down and throttle does nothing. - LS1TECH - Camaro and Firebird Forum Discussion



General Maintenance & Repairs Leaks | Squeaks | Clunks | Rattles | Grinds

1999 Z28 broke down and throttle does nothing.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-20-2017, 09:50 PM   #1
On The Tree
Thread Starter
iTrader: (1)
 
13thFlame's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Los Angeles
Posts: 122
Default 1999 Z28 broke down and throttle does nothing.

So my 1999 Z28 just broke down. When I press the throttle nothing happens. The car doesn't respond and I can't go anywhere almost like there's no throttle response. What should I look for, I already scanned it and got P0108. Possibly a map sensor? I'm not sure.

13thFlame is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 07:43 AM   #2
Save the manuals!
iTrader: (5)
 
wssix99's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 10,062
Default

If it turns off every time, I'd wonder if your engine is flooding, but you should "feel" the engine complaining a bit. (I would think.)

Have you had someone look at the throttle body as you press the accelerator to make sure your linkage is fine? Maybe gas is going in, but the throttle plate isn't opening, letting in the air the engine needs?
wssix99 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 08:13 AM   #3
TECH Enthusiast
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 601
Default

what're your mods? stock or modified?
fst100 is online now   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 09:26 AM   #4
TECH Apprentice
iTrader: (5)
 
Join Date: Aug 2010
Location: Atlanta Ga,
Posts: 372
Default

maybe throttle cable took a ****?
2ToeRacing is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 10:35 AM   #5
On The Tree
 
2000 WS6 Formula's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: From Massapequa, New York / Now in Southern California
Posts: 119
Default

I think it might be your fuel pump.
2000 WS6 Formula is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 11:15 AM   #6
On The Tree
Thread Starter
iTrader: (1)
 
13thFlame's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Los Angeles
Posts: 122
Default

It's not the throttle cable. I can get it to turn on and idle but when I push the throttle it doesn't always respond does sometimes and others it doesn't. If I open the throttle manually the engine bay the something happens.

As far as mods LS6 intake, headers, exhaust. I haven't done anything new to it in over a year.
13thFlame is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 11:16 AM   #7
TECH Enthusiast
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 601
Default

unplug your MAF and see if it stalls again.
fst100 is online now   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 11:24 AM   #8
On The Tree
Thread Starter
iTrader: (1)
 
13thFlame's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Los Angeles
Posts: 122
Default

I replaced the maf with another one, does the same thing.
13thFlame is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 11:31 AM   #9
TECH Enthusiast
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 601
Default

check fuel pressure. also check if any vac leaks
fst100 is online now   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 11:39 AM   #10
TECH Enthusiast
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 601
Default

fst100 is online now   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 03:29 PM   #11
On The Tree
Thread Starter
iTrader: (1)
 
13thFlame's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Los Angeles
Posts: 122
Default

Changed the MAF and MAP with the ones off my SS and no change. Checked the fuel pressure at the rail and I'm getting ZERO! =/
13thFlame is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 04:49 PM   #12
TECH Enthusiast
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 601
Default

There's your problem :-/
fst100 is online now   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 04:50 PM   #13
TECH Enthusiast
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 601
Default

Either bad pump or clogged filter. Do you hear the pump prime when you turn the key to accessory on?
fst100 is online now   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 04:53 PM   #14
On The Tree
Thread Starter
iTrader: (1)
 
13thFlame's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Los Angeles
Posts: 122
Default

I'm almost sure it's a bad pump I don't here it anymore when I turn the key. I changed the filter about a year ago with an ACDelco replacement.

So guess who's cutting hole in their car???????
13thFlame is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 05:16 PM   #15
TECH Enthusiast
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 601
Default

Yep. Looks like it
fst100 is online now   Reply With Quote
Old 03-22-2017, 04:45 AM   #16
TECH Veteran
iTrader: (9)
 
King Nothing's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Central Valley
Posts: 4,540
Default

Quote:
Originally Posted by 13thFlame View Post
I'm almost sure it's a bad pump I don't here it anymore when I turn the key. I changed the filter about a year ago with an ACDelco replacement.

So guess who's cutting hole in their car???????
You don't have to cut a hole in the car, drop the fuel tank and keep the body in tact.
King Nothing is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2017, 07:22 AM   #17
Save the manuals!
iTrader: (5)
 
wssix99's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 10,062
Default

Quote:
Originally Posted by King Nothing View Post
You don't have to cut a hole in the car, drop the fuel tank and keep the body in tact.
+1. You also put a gauge on the fuel rail and confirm pressures before doing anything.
wssix99 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2017, 07:23 AM   #18
TECH Enthusiast
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 601
Default

I just took his question as a rhetorical question haha.
fst100 is online now   Reply With Quote
Old 03-22-2017, 08:45 AM   #19
On The Tree
 
2000 WS6 Formula's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: From Massapequa, New York / Now in Southern California
Posts: 119
Default

While you have everything apart, take a close look at your fuel level sensor https://ls1tech.com/forums/showthrea...ferrerid=25107





.
2000 WS6 Formula is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oil pump cover bolt broken. maxgee Generation III Internal Engine 5 04-14-2017 07:48 PM
1999 Chevrolet Camaro 1999 camaro z28 ss convertible. Awesome car Lance20 Vehicle Classifieds 0 01-12-2017 05:45 PM
Need help. Chatter won't go away purplepeopleater LT1-LT4 Modifications 13 08-05-2016 06:51 PM
T56 not wanting to take 3rd gear wot 2000hciz28 Manual Transmission 3 03-17-2016 07:06 PM
C5Z vs Ported Cobra QuickSilver_Z Street Racing & Kill Stories 52 12-19-2015 09:23 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:59 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: