Go Back  LS1TECH - Camaro and Firebird Forum Discussion > VEHICLE SPECIFIC FORUMS > LS4 Performance
Reload this Page >

LS4 Transmission Problem Thread (4T65-HD); Current Total Inside

Notices
LS4 Performance Grand Prix GXP | Monte Carlo SS | Impala SS | LaCrosse Super
Old 04-26-2016, 01:29 PM
How-Tos on this Topic
Last edit by: IB Advertising
See related guides and technical advice from our community experts:

Browse all: Tranmission Guides
Print Wikipost

LS4 Transmission Problem Thread (4T65-HD); Current Total Inside

 
Old 01-03-2011, 08:14 PM
  #21  
TECH Enthusiast
iTrader: (3)
 
Brian396's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ottawa IL
Posts: 749
Default

Started having problems around 63,000 miles. Shifting at WOT comeing out of 1st gear she would free wheel for a second then, it would feel like a neutral drop into 2nd gear. I have no idea how the input shaft didn’t break? Under normal driving conditions shifts fine. TEP in the spring. I don’t know if I should be added to list, seeing as I’ve got the turbo?
Brian396 is offline  
Old 01-03-2011, 08:19 PM
  #22  
TECH Veteran
iTrader: (5)
 
chaman's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4,403
Default

This is ridiculous, my God! What they used to make these transmissions....

I love how some say' "Im on my 14th tranny but love the car!!" WHAAT!!?
chaman is offline  
Old 01-03-2011, 08:20 PM
  #23  
TECH Addict
Thread Starter
iTrader: (15)
 
LS1 Racing's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: 78°14′46″N 15°27′56″E
Posts: 2,415
Default

Originally Posted by Brian396 View Post
Started having problems around 63,000 miles. Shifting at WOT comeing out of 1st gear she would free wheel for a second then, it would feel like a neutral drop into 2nd gear. I have no idea how the input shaft didn’t break? Under normal driving conditions shifts fine. TEP in the spring. I don’t know if I should be added to list, seeing as I’ve got the turbo?
Did you have any problems pre-turbo?
LS1 Racing is offline  
Old 01-03-2011, 08:26 PM
  #24  
TECH Enthusiast
iTrader: (3)
 
Brian396's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ottawa IL
Posts: 749
Default

Originally Posted by LS1 Racing View Post
Did you have any problems pre-turbo?
Nope. Had it on there for about 1 1/2 years and 20,000 miles? Worked like a champ till 2 months ago.
Brian396 is offline  
Old 01-03-2011, 08:42 PM
  #25  
On The Tree
iTrader: (2)
 
jrhartman's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Livonia, MI
Posts: 159
Default

fwiw: the trans in my car that is currently having issues is trans #2 (only ~42k miles on this one)....the original was replaced by the the previous owner at ~66k miles.
jrhartman is offline  
Old 01-03-2011, 09:10 PM
  #26  
LS1Tech Sponsor
 
06MonteSS's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: CT
Posts: 2,904
Default

I've owned my car since brand new.. I special ordered it when I bought it... and I made it to 100,000 miles on my stock original tranny...

I'm now on my replacement GM SERTA tranny, and am at just about 102,000 miles...
__________________
06MonteSS / DiabLew Tune

2014 Camaro 2SS/RS - LS3, 6-speed manual, short-throw performance shifter, NPP dual-mode performance exhaust, 1LE front splitter, ZL1 rockers, Z28 Rear Spoiler, all paint-matched Red Rock Metallic, BMR strut tower brace, Cold Air Inductions cold air intake, Apex Motorsports, Inc. catch-can, Custom DiabLew Tune
www.diablewtune.com -- www.diablocustomtune.com -- www.diablocustomtunegm.com
06MonteSS is offline  
Old 01-03-2011, 09:26 PM
  #27  
TECH Addict
Thread Starter
iTrader: (15)
 
LS1 Racing's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: 78°14′46″N 15°27′56″E
Posts: 2,415
Default

Originally Posted by Brian396 View Post
Nope. Had it on there for about 1 1/2 years and 20,000 miles? Worked like a champ till 2 months ago.
It wouldn't be unreasonable to count yours, however, it could be argued that the turbo was to blame. I'll make a note in post #1 about your mitigating circumstances!

Originally Posted by jrhartman View Post
fwiw: the trans in my car that is currently having issues is trans #2 (only ~42k miles on this one)....the original was replaced by the the previous owner at ~66k miles.
I'm counting multiple failures in the same car as one, as it would be too hard to sort and know who else has more than one. I know JP_GXP and are in the category, but I don't how many others are.

Originally Posted by 06MonteSS View Post
I've owned my car since brand new.. I special ordered it when I bought it... and I made it to 100,000 miles on my stock original tranny...

I'm now on my replacement GM SERTA tranny, and am at just about 102,000 miles...
And you probably have gone the farthest before having a failure!
LS1 Racing is offline  
Old 01-03-2011, 09:31 PM
  #28  
Launching!
 
JWMayes's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Akron, Ohio
Posts: 248
Default

Lol, you can add me to both lists. Hahaha. I know my trans has been rebuilt before, but that was before I got the car. But as of now, its been giving my quite a bit of problems.

Clunking, Hard Shifting, RPM up an down while in cruise, grinding, in and out of gear, just to name a few. I talked to my the trans guy my dad knows, and hes pretty good, but he said until the car starts throwing codes, or gets a lot worse, theres not much that can be done. Even though its a list of things happening, they still seem to be very miniscule, and don't happen all the time.
JWMayes is offline  
Old 01-03-2011, 09:46 PM
  #29  
TECH Addict
Thread Starter
iTrader: (15)
 
LS1 Racing's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: 78°14′46″N 15°27′56″E
Posts: 2,415
Default

Originally Posted by JWMayes View Post
Lol, you can add me to both lists. Hahaha. I know my trans has been rebuilt before, but that was before I got the car. But as of now, its been giving my quite a bit of problems.

Clunking, Hard Shifting, RPM up an down while in cruise, grinding, in and out of gear, just to name a few. I talked to my the trans guy my dad knows, and hes pretty good, but he said until the car starts throwing codes, or gets a lot worse, theres not much that can be done. Even though its a list of things happening, they still seem to be very miniscule, and don't happen all the time.
Added you to the rebuild/replace list.
LS1 Racing is offline  
Old 01-03-2011, 10:22 PM
  #30  
TECH Fanatic
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Killeen, Texas.
Posts: 1,398
Default

LS1 Racing for the second moderator for our section.
CenTexSS is offline  
Old 01-03-2011, 10:41 PM
  #31  
TECH Addict
iTrader: (5)
 
AlabamaGuy's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2,802
Default

Originally Posted by CenTexSS View Post
LS1 Racing for the second moderator for our section.
I would tend to agree.
AlabamaGuy is offline  
Old 01-03-2011, 10:49 PM
  #32  
TECH Addict
Thread Starter
iTrader: (15)
 
LS1 Racing's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: 78°14′46″N 15°27′56″E
Posts: 2,415
Default

Originally Posted by CenTexSS View Post
LS1 Racing for the second moderator for our section.
Thanks, Man. I'm afraid I've probably pissed off way too many people to get that job! I just want to help shed some light on this problem and see just how widespread it is.
LS1 Racing is offline  
Old 01-03-2011, 11:11 PM
  #33  
LS1Tech Sponsor
 
06MonteSS's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: CT
Posts: 2,904
Default

LS1 Racing for President!!! err, Moderator!!!
__________________
06MonteSS / DiabLew Tune

2014 Camaro 2SS/RS - LS3, 6-speed manual, short-throw performance shifter, NPP dual-mode performance exhaust, 1LE front splitter, ZL1 rockers, Z28 Rear Spoiler, all paint-matched Red Rock Metallic, BMR strut tower brace, Cold Air Inductions cold air intake, Apex Motorsports, Inc. catch-can, Custom DiabLew Tune
www.diablewtune.com -- www.diablocustomtune.com -- www.diablocustomtunegm.com
06MonteSS is offline  
Old 01-03-2011, 11:13 PM
  #34  
LS1Tech Sponsor
 
06MonteSS's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: CT
Posts: 2,904
Default

Originally Posted by LS1 Racing View Post
And you probably have gone the farthest before having a failure!
hehe... yeah, and I don't baby my car either.. never have....

no, I've never been to a track... but, I don't drive like a grandma either...

whenever I have enough room in front of me, I'm ON IT!!
__________________
06MonteSS / DiabLew Tune

2014 Camaro 2SS/RS - LS3, 6-speed manual, short-throw performance shifter, NPP dual-mode performance exhaust, 1LE front splitter, ZL1 rockers, Z28 Rear Spoiler, all paint-matched Red Rock Metallic, BMR strut tower brace, Cold Air Inductions cold air intake, Apex Motorsports, Inc. catch-can, Custom DiabLew Tune
www.diablewtune.com -- www.diablocustomtune.com -- www.diablocustomtunegm.com
06MonteSS is offline  
Old 01-03-2011, 11:23 PM
  #35  
TECH Enthusiast
 
gxp-miller-gxp's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: louisiana
Posts: 528
Default

help me out here
so when i park in my driveway ( decent incline) , about every other day or two when i start the car up and try and shift out of park it is extremely hard to, like i can but it defiently takes force, like my gf couldnt back car up for me one day because of it. but once i get it in the gear it is perfectly fine. is this a serious issue?? and did anyone else experience this?
gxp-miller-gxp is offline  
Old 01-03-2011, 11:29 PM
  #36  
TECH Addict
Thread Starter
iTrader: (15)
 
LS1 Racing's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: 78°14′46″N 15°27′56″E
Posts: 2,415
Default

Originally Posted by gxp-miller-gxp View Post
help me out here
so when i park in my driveway ( decent incline) , about every other day or two when i start the car up and try and shift out of park it is extremely hard to, like i can but it defiently takes force, like my gf couldnt back car up for me one day because of it. but once i get it in the gear it is perfectly fine. is this a serious issue?? and did anyone else experience this?
Sounds like the park pawl is getting torque locked. Do you use the e-brake when you park in the driveway? If you do and are having this problem, you probably need to get the cable adjusted so it will hold.
LS1 Racing is offline  
Old 01-03-2011, 11:33 PM
  #37  
TECH Enthusiast
 
gxp-miller-gxp's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: louisiana
Posts: 528
Default

yes i always use the ebrake, i push the ebrake in then i put it in park before i get out
gxp-miller-gxp is offline  
Old 01-03-2011, 11:40 PM
  #38  
TECH Addict
Thread Starter
iTrader: (15)
 
LS1 Racing's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: 78°14′46″N 15°27′56″E
Posts: 2,415
Default

Originally Posted by gxp-miller-gxp View Post
yes i always use the ebrake, i push the ebrake in then i put it in park before i get out
Then I would definitely check the adjustment of the e-brake cable. You're probably not getting much bite, and it only a takes a slight rollback to make it difficult to move out of park.
LS1 Racing is offline  
Old 01-04-2011, 05:49 AM
  #39  
TECH Apprentice
 
evil 5.3's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: bear,delaware
Posts: 307
Default

Originally Posted by CenTexSS View Post
LS1 Racing for the second moderator for our section.
I get what you are saying good job ls1 racing
evil 5.3 is offline  
Old 01-04-2011, 09:28 AM
  #40  
Staging Lane
 
JP07GXP's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Cleveland, OH
Posts: 54
Default

I had a shudder down shifting into first with the paddles. I used Lucas oil tranny additive and I don't know if it just stopped on its own or if the additive helped out. I just got a shift kit from ZZP and I wanna throw it in but I'm now wondering if thats a good idea. I'm thinking I should just leave well enough alone. I am also gonna grab a cooler before too long and throw that on too. Any thoughts on that?
JP07GXP is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: LS4 Transmission Problem Thread (4T65-HD); Current Total Inside


About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: