Notices
PCM Diagnostics & Tuning HP Tuners | Diablo

No spark but I have power and ground ?

 
Old 04-21-2019, 09:16 PM
  #1  
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Macon GA
Posts: 51
Default No spark but I have power and ground ?

Coils and injectors have power but wonít fire. Any suggestions besides a crank position sensor?
Cbmaddox33 is offline  
Old 04-21-2019, 10:13 PM
  #2  
TECH Apprentice
 
Drj8787's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 362
Default

Check all grounds. I had a similar issues while back with a new 6.0l I put in a friends truck. Ended up being a ground on the driver side by the motor mount that never was hooked back up
Drj8787 is offline  
Old 04-22-2019, 08:44 AM
  #3  
TECH Senior Member
iTrader: (37)
 
LilJayV10's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Evansville,IN
Posts: 7,075
Default

Are you getting an RPM signal when cranking?
LilJayV10 is offline  
Old 04-22-2019, 09:49 AM
  #4  
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Macon GA
Posts: 51
Default

Originally Posted by LilJayV10 View Post
Are you getting an RPM signal when cranking?
I donít think so , my gauge doesnít move at all
Cbmaddox33 is offline  
Old 04-22-2019, 09:52 AM
  #5  
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Macon GA
Posts: 51
Default

[QUOTE=Drj8787;20084286]Check all grounds. I had a similar issues while back with a new 6.0l I put in a friends truck. Ended up being a ground on the driver side by the motor mount that never was hooked back up[/QUOTE

okay what if I grounded the block from battery and my other grounds (besides the one close to the starter ) I grounded to my fire wall ? Would that be the reason ? It still has a good bare metal to the fire wall and my battery is also grounded good to chassis
Cbmaddox33 is offline  
Old 04-22-2019, 09:53 AM
  #6  
TECH Apprentice
 
Drj8787's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 362
Default

If youíre not getting rpm signal then itís gonna be something to do with crank sensor. Could be the sensor itís self or wiring even the reluctor on the crank
Drj8787 is offline  
Old 04-22-2019, 09:59 AM
  #7  
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Macon GA
Posts: 51
Default

Originally Posted by Drj8787 View Post
If youíre not getting rpm signal then itís gonna be something to do with crank sensor. Could be the sensor itís self or wiring even the reluctor on the crank
i hope itís not the crank! Hopefully itís just the sensor . Does the sensor send the pcm a certain voltage ? If so what wire does this ?
Cbmaddox33 is offline  
Old 04-22-2019, 10:10 AM
  #8  
TECH Apprentice
 
Drj8787's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 362
Default

Originally Posted by Cbmaddox33 View Post
i hope itís not the crank! Hopefully itís just the sensor . Does the sensor send the pcm a certain voltage ? If so what wire does this ?
whats the vehicle itís in or came out of? Iím not sure if the signal wire is the same pin on different years and model
Drj8787 is offline  
Old 04-22-2019, 10:19 AM
  #9  
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Macon GA
Posts: 51
Default

Originally Posted by Drj8787 View Post
whats the vehicle itís in or came out of? Iím not sure if the signal wire is the same pin on different years and model
its around a 2002-2003 and a Tahoe
Cbmaddox33 is offline  
Old 04-22-2019, 11:13 AM
  #10  
TECH Apprentice
 
Drj8787's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 362
Default

Originally Posted by Cbmaddox33 View Post
its around a 2002-2003 and a Tahoe
k it will be later today but I think I have the wiring diagram for the pcm and harness somewhere
Drj8787 is offline  
Old 04-22-2019, 11:20 AM
  #11  
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Macon GA
Posts: 51
Default

Originally Posted by Drj8787 View Post
k it will be later today but I think I have the wiring diagram for the pcm and harness somewhere
okay I appreciate it man
Cbmaddox33 is offline  
Old 04-22-2019, 11:42 AM
  #12  
TECH Apprentice
 
Drj8787's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 362
Default

Originally Posted by Cbmaddox33 View Post
okay I appreciate it man
do you know pcm you have?
Drj8787 is offline  
Old 04-22-2019, 01:22 PM
  #13  
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Macon GA
Posts: 51
Default

Originally Posted by Drj8787 View Post
do you know pcm you have?
po1 I think and itís red and blue connectors
Cbmaddox33 is offline  
Old 04-22-2019, 02:22 PM
  #14  
TECH Apprentice
 
Drj8787's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 362
Default

Looks like dark blue/ white stripe will be the crank position signal
Drj8787 is offline  
Old 04-22-2019, 05:22 PM
  #15  
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Macon GA
Posts: 51
Default

Originally Posted by Drj8787 View Post
Looks like dark blue/ white stripe will be the crank position signal
okay I appreciate it!
Cbmaddox33 is offline  
Old 04-22-2019, 08:21 PM
  #16  
TECH Senior Member
iTrader: (37)
 
LilJayV10's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Evansville,IN
Posts: 7,075
Default

have to checked for DTC's? Are you able to data log it at all?
LilJayV10 is offline  
Old 04-23-2019, 03:32 PM
  #17  
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Macon GA
Posts: 51
Default

Originally Posted by LilJayV10 View Post
have to checked for DTC's? Are you able to data log it at all?
i have no tuner or anything, I can try to borrow a code reader , my check engine light is flashing also but I deleted egr stuff and maf is unplugged
Cbmaddox33 is offline  
Old 04-23-2019, 03:34 PM
  #18  
TECH Senior Member
iTrader: (37)
 
LilJayV10's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Evansville,IN
Posts: 7,075
Default

Originally Posted by Cbmaddox33 View Post
i have no tuner or anything, can I use a code reader to find out ?
Yes a code reader should pull any PCM DTC's.

I see it's a LS swap. Has VATS been turned off?
LilJayV10 is offline  
Old 04-23-2019, 03:35 PM
  #19  
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Macon GA
Posts: 51
Default

Originally Posted by LilJayV10 View Post
Yes a code reader should pull any PCM DTC's.

Is this a LS swap project or OEM vehicle?
ls swap
Cbmaddox33 is offline  
Old 04-23-2019, 03:54 PM
  #20  
Staging Lane
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Location: Macon GA
Posts: 51
Default

Originally Posted by LilJayV10 View Post
Yes a code reader should pull any PCM DTC's.

I see it's a LS swap. Has VATS been turned off?
i new to all of this and itís my first build , do I need a tuner to turn vats off ?
Cbmaddox33 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: